Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Agios Stefanos (východ)

Agios Stefanos

Možná se vám zdá matoucí, že na ostrově Korfu je několik míst s duplicitními názvy. A Agios Stefanos je jedním z nich. Jsou to totiž dvě místa se stejným jménem. Jedno z nich leží na severovýchodním pobřeží a druhé pak na severozápadním. Pro snadnější rozlišení se tedy přidává k názvu místa i označení jestli je východní anebo západní.

Agios Stefanos na severovýchodním pobřeží ostrova Korfu je malá přístavní vesnice, vzdálená asi 35 km od hlavního města Kerkyra. Nachází se v malebné zátoce a vede k ní malá silnice, která odbočuje ze silnice vedoucí po pobřeží. Je to klidná lokalita a nedá se zde dělat nic jiného, než se vypravit na pláž. Hotely k ubytování jsou malé a rodinné. Najdete zde i několik restaurací, supermarketů a obchodů.

Na pláži je úzký proužek hladkých oblázků bez písku. U pláže se nachází občerstvení, což může být pro některé rekreanty velmi lákavé. Voda je velmi čistá, moře je mělké a jen pozvolna se svažuje do hloubky, proto je toto místo vhodné zejména pro děti. Žijí zde ale mořští ježci, takže jsou žádoucí plážové boty.

Pokud by vám takováto pláž nevyhovovala, není nic lehčího, než se přesunout trochu dál, kde jsou jiné pláže s pískem. Po silnici směrem na jih se dostanete k zátoce u Kerasii, která ale nevypadá tak přitažlivě.

Agios Stefanos je zmiňováno v turistických průvodcích po Korfu jen zřídka, a podle našeho názoru zcela neprávem. Krásné místo s přístavem je zasazené v zátoce, sice nenabízí žádné obzvláště pěkné pláže, ale vynikající a útulné taverny, ze kterých můžete sledovat dění v přístavu a vychutnat si výborné jídlo.

Kdo by měl zájem, může si pronajmout loď v přístavu a podniknout výlet do okolních zátok na severovýchodním pobřeží ostrova, jako jsou Kassiopi a nebo Kalamaki. Tato nabídka je ideální pro amatéry a ty, kteří to mají jako koníček. Zátoka je zase také naopak cílem mnoha námořníků a majitelů jachet, kteří zde kotví přes noc, nebo tráví čas v jedné z taveren v přístavu.

Místo

Agios Stefanos (východ) 39° 45' 59.6988" N, 19° 56' 53.5884" E
Location

Korfu na Facebooku