Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Agios Stefanos (západ)

Agios Stefanos

Na řeckém ostrově Korfu se nacházejí dvě místa zvaná Agios Stefanos - jedno je na severozápadním a druhé na severovýchodním pobřeží. Pro jednoduchost se tedy rozlišuje Agios Stefanos východ a Agios Stefanos západ.

Západní Agios Stefanos je malá prázdninová vesnička mezi dalšími zmámými letovisky Sidari a Arillas. Bezpochyby by se dalo toto místo nejlépe charakterizovat třemi slovy - klidný odpočinek, relaxace. Najdete zde skoro všechno, co jako turisté potřebujete.

V městečku se nachází několik rodinných hotelů, prázdninových domů a apartmánů k pronájmu. Také zde narazíte na několik supermarketů, restaurací, taveren a pár kaváren, které často slouží jako noční bary. O trochu dále položený malý přístav nabízí možnost 1-denních lodních výletů na Diapontské ostrovy (Othoni, Erikoussa, Mathraki).

Pláž v pěkné zátoce není nikterak dlouhá, ale je poměrně široká a tvoří ji jen písek. Voda je čistá a mělká a hlavně tady nežijí žádní mořští ježci! Díky velmi pozvolnému sklonu do moře je zcela ideální pro rodiny s malými dětmi. Na pláži si můžete pronajmout lehátka a slunečníky, jsou tu i sprchy. Nenajdete zde ale žádnou možnost k občerstvení, ani se tady nenabízejí vodní sporty. Co stojí ale za to, je až neskutečný klid!

Místo

Agios Stefanos pláž 39° 45' 19.9872" N, 19° 38' 36.4308" E
Location

Korfu na Facebooku