Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Almiros

Ostrov Korfu a pobřeží vesničky Almiros

Almiros je malá, široce rozvětvená vesnička mezi známými letovisky Acharavi a Agios Spyridon, na úpatí nejvyšší hory ostrova Korfu - Pantokrator, s nadmořskou výškou 906 m. Místo leží hned u moře a je usazeno mezi písečnými plážemi a jednou přírodní rezervací.

Almiros se přímo nabízí jako ideální výchozí bod pro procházky po horách, pro delší procházky i pro trávení dovolené jen tak na pláži. Obec se skládá z několika rekreačních obydlí a prázdninových apartmánů, z pěti taveren a mini marketu, kde si turisté nakupují nějaké maličkosti pro svou každodenní potřebu.

Kdo by hledal nějaké povyražení a noční život, ať se vypraví po pláži do asi 3 km vzdáleného Acharavi. Tam je pak všem k dispozici spousta barů, diskoték a pěkných obchůdků.

Jemná přírodní písečná pláž u obce se velice pozvolna svažuje dolů k moři a je tedy velmi vhodná zejména pro vaše děti. Na některých místech je tady velmi mělko a tamější, u pobřeží roztroušená skaliska představují opravdu hojně navštěvovaná místa pro všechny milovníky šnorchlování.

Děti zde opravdu nemusejí mít žádný strach, kameny jsou pod mořskou hladinou dobře vidět a pevně drží v jemném písku.

Kdo chce spolu se svými dětmi zažít i něco trochu jiného, vydá se dozajista do, jen asi 2 km vzdáleného, vodního parku Hydropolis, kde je spousta vodních skluzavek a další zábavy. Tady můžete strávit s rodinou skutečně celý den, aniž byste pocítili nějakou nudu.

Bezpochyby velmi zajímavým je i výlet na Pantokrator s nově zrekonstruovaným klášterem na samém vrcholu hory. Na zpáteční cestě si pak určitě dáte nějaké typické řecké jídlo ve staré části Perithie.

Je to opuštěná horská vesnice, která je v poslední době znovu osidlována. Skýtá opravdu neodolatelné kouzlo a určitě pro vás bude její návštěva nezapomenutelným zážitkem. Doporučujeme zejména návštěvu taverny O'Foros.

Z Almirosu je to přibližně 35 km do hlavního města ostrova, do města Kerkyra. Cesta vede buď po pobřežní silnici přes městečka Kassiopi a Gouvia nebo přes hory ostrova Korfu – přes průsmyk Trompeta.

Trasa přes průsmyk Trompeta je rozhodně okouzlující a pohled z výšky na ostrov Korfu je dokonale ohromující.

Místo

Vodní park Hydropolis 39° 47' 48.5196" N, 19° 49' 29.5788" E
Location

Korfu na Facebooku