Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Barbati

Pobřeží u Barbati na ostrově Korfu

Na úpatí malebné horské krajiny pohoří Pantokrator, na severovýchodním pobřeží ostrova Korfu, se nachází v krásné zátoce vesnice Barbati. Je to opravdový "ráj" pro všechny milovníky vodních sportů. Letovisko je také ale vhodné pro rodiny s dětmi, které si chtějí vysloveně vychutnat odpočinkovou dovolenou.

Městečko je hlavní silnicí na ostrově Korfu rozdělené na dvě části. Najdete tady hotely i soukromé domy k pronájmu, pláž, obchody a restaurace, které jsou rozptýlené po celém letovisku. Kolem pobřeží jsou koktejlové bary, některé z nich mají otevřeno až pozdě do noci, ovšem žádný velký noční život tu neznají.
Pláž je dlouhá a ne příliš široká a jsou tu menší kamínky. Není tady skoro žádný písek, ale voda je křišťálově čistá a podél pobřeží mělká. K dispozici jsou také sprchy a převlékárny a lze tu provozovat i vodní sporty.

Ideální větrné podmínky jsou jako stvořené pro jachting, windsurfing nebo paragliding a slibují všem milovníkům těchto sportů opravdovou radost ze života. Návštěvníci tu také podnikají bezpečné průzkumy podmořského světa. Jelikož se tu rozkládá mírně se svažující vstup do vody, je zdejší oblázková pláž perfektní pro rodiny s dětmi, ale i přesto by rodiče neměli své děti nechávat bez dozoru.

Mírné vlny a okolní flóra slibují nejen vítané osvěžení v horku Středomoří, ale skýtají i uklidnění všech vašich smyslů. Na mnoha místech se vám naskytne příležitost ochutnat místní kulinářské pochoutky, přičemž místní obyvatelé jsou velmi shovívaví ke stále rostoucímu cestovnímu ruchu a k nárokům návštěvníků.

Velká část návštěvníků pláže v Barbati sestává z rekreantů, kteří jsou ubytováni v nedaleké vesnici Ipsos a do zdejší zátoky se vydávají na člunech. Vzhledem ke zdejším skvělým možnostem se tu dá přeplouvat na člunech od jedné pláže na druhou a přitom pozorovat rozmanitý podvodní svět skrze křišťálově čistou vodu. Lodní výlety jsou tady vždy hojně doprovázeny křikem mořských racků, kteří všude poletují.

Ipsos sám o sobě je skutečně velmi oblíbenou turistickou destinací. Je tu mnoho skvělých míst k nakupování, můžete si tu v hojné míře dopřávat lahodné rybí speciality, které se připravují výhradně z čerstvě ulovených ryb. V kombinaci s kořeněnou zeleninou a s osvěžujícími saláty představují tyto pochoutky příjemné osvěžení po dlouhém dni stráveném na pláži nebo po výletech do blízkých hor.
V bezprostředním sousedství se totiž nachází do nadmořské výšky 900 metrů sahající pohoří Pantokrator.

Místo

Barbati 39° 43' 11.0856" N, 19° 52' 29.0244" E
Location

Korfu na Facebooku