Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Benitses

Benitses

Benitses je klidné letovisko na východním pobřeží ostrova Korfu, 12 km od hlavního města ostrova Kerkyra. Podle legendy bylo místo pojmenováno podle piráta jménem Benitses (podle jiného podání se tak jmenovala pirátská loď), který se tady prý usadil.

Stálou populaci tvoří asi 1000 obyvatel, ale v létě se jejich počet zdvojnásobí. Mnoho turistů dává přednost ubytování právě tady, a to nejen proto, že je odsud blízko do města Korfu, ale zejména proto, že Benitses leží v samém centru a je přímo ideálním výchozím bodem pro objevování celého ostrova Korfu.

Místní pláž je úzká, ale dlouhá a z větší části ji tvoří oblázky. K dispozici jsou slunečníky a lehátka, které si lze za poplatek pronajmout, pro návštěvníky jsou také připravené sprchy a převlékárny. Voda v moři je zde velmi čistá a bez mořských ježků. K vypůjčení jsou připravená šlapadla a organizují se odsud také několikrát týdně zajímavé výlety lodí kolem ostrova a do hlavního města Korfu se dostanete vodním taxi.

Ubytování se nabízí ve velkých i malých hotelech a ve studiích k pronájmu. Také tu mají několik restaurací, kaváren, supermarketů, bankomatů a pár barů. Můžeme se zajít podívat do muzea mušlí a ke zbytkům římských lázní. Zhruba 3 km daleko se pak nachází historický palác Ahilion.

Korfu na Facebooku