Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Dovolená v Kontokali

Ostrov Korfu se zálivem Gouvia

Zvláštní pozornosti se na ostrově Korfu těší malé vesničky stranou od velkých letovisek, která mívají obvykle jen hrstku obyvatel, a rozhodně stojí za návštěvu. Jedním z takovýchto míst je právě Kontokali, ležící nedaleko hlavního města Kerkyra.

Kontokali je oblíbeným cílem zejména těch turistů, kteří si chtějí prohlédnout ostrov Korfu při cestování s karavanem nebo ocení noc pod širým nebem, protože se právě tady nachází jeden z nejkrásnějších kempů na celém ostrově. V bezprostřední blízkosti zálivu Gouvia najde takový cestovatel snad vše, co potřebuje k takovémuto způsobu trávení dovolené.

Zvláštnímu zájmu se těší ruiny starobylé loděnice, které mají charakteristické stavební prvky benátské architektury. Lze se jen dohadovat, jaké asi lodě a celé flotily brázdily v té době moře. Ale turisté tady v žádném případě nebudou ochuzeni ani dnes o výlety na lodích, protože je tu pro ně připravena celá řada místních plavidel, které s nimi vyplují podél pobřeží.

V nádherném přístavu nedaleké vesnice Gouvia obvykle kotví mnoho jachet známých osobností. Kotviště jachet v této sousední obci náleží k jednomu z nejkrásnějších v celém Jónském moři.

V Gouvii také narazíte na celou širokou škálu malých obchůdků, kde určitě neodoláte pokušení koupit si něco na památku. Nabídka těch nejrůznějších okouzlujících malých suvenýrů je zde přímo obrovská a velmi velký výběr je tu zejména tradičních stříbrných šperků z ostrova Korfu. Odpočinout si pak z tohoto náročného vybírání a nakupování můžete nejlépe v přístavu, kde je nejlepší posadit se do některé z malých kaváren a užívat si pohody. Takto osvěžení pak můžete dále pokračovat ve slunění a koupání s celou rodinou na pláži.

Obzvláště oblíbeným a nepochybně velmi zajímavým místem je místní, opravdu jedinečná galerie, kde najdete vedle děl místních umělců také impozantní díla celostátně uznávaných malířů a sochařů. Zejména v letních měsících se tu konají zajímavé vernisáže, které stojí určitě za to vidět. V uličkách Gouvie se nacházejí i "schované" ateliéry místních umělců. Ti se věnují převážně užitému umění a jsou u návštěvníků velice oblíbeni.

Místo

Kontokali 39° 38' 51.3852" N, 19° 51' 17.6076" E
Location

Korfu na Facebooku