Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Ermones

Ostrov Korfu se zátokou Ermones

Ermones objevíte skoro uprostřed krásného řeckého ostrova Korfu, nikoliv ale ve vnitrozemí, ale na západním pobřeží. Místo má opravdu hodně co nabídnout, jako první je to samozřejmě pláž a zátoka před impozantní kulisou skalisek.

Destinace se zaměřuje hlavně na páry a na mladé rodiny, plážové letovisko je vyhlášené svojí nabídkou vodních sportů. Samotná pláž je úzká, pokrytá jemným pískem a štěrkem, na jejím začátku jsou i velké a mohutné kameny, ale to se brzy směrem k moři mění v jemný písek.

Většina hotelů a prázdninových apartmánů je postavena terasovitě nahoře v kopcích, a tak je z nich opravdu nádherný výhled. Pro usnadnění sestupu a výstupu na pláž je mnoho ubytovacích kapacit vybaveno výtahy. Jinak ovšem můžete tento sestup i výstup pojmout jako vhodný fitness trénink.

V západní části zátoky můžete šnorchlovat a potápět se v nádherném prostředí. Je tu skutečně doslova dech beroucí podvodní svět s mnoha různými druhy ryb a jiných mořských živočichů. Chcete-li absolvovat profesionální potápěčský kurz, můžete navštívit některou z místních potápěčských škol.

Voda je tu nádherně teplá a čistá, že jí můžete klidně srovnávat s těmi nejkrásnějšími vodami Středozemního moře. Obvykle je voda tak čistá, že uvidíte až do hloubky 40 - 50 metrů a pozorovat tak nádhernou podmořskou flóru a faunu.

V blízkosti pláže je spousta malých barů, taveren a kaváren, kde si můžete v době, kdy pálí horké polední slunce, udělat malou přestávku s něčím dobrým k snědku či k pití. Ve večerních hodinách se můžete projít k jen několik set metrů vzdálené slavné vyhlídce "Císařský trůn".

V obci najdete mnoho dalších restaurací a barů, které lákají večer na něco dobrého. Oblíbená jsou především jídla tradiční řecké kuchyně, jako například feta, tzatziki anebo musaka. Tou nejznámější je bezesporu taverna Nausika, pojmenovaná po dceři fajáckého krále, která tu našla na pláži spícího Odyssea.

Okolí Ermonesu zve k procházkám nebo na opravdu bohatý sportovní program. Není to odsud daleko k 18-ti jamkovému golfovému hřišti a můžete se tu věnovat i tenisu a dalším druhům sportů.

Místo

Pláž Ermones 39° 36' 37.5264" N, 19° 46' 42.1932" E
Location

Korfu na Facebooku