Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Glyfada

Ostrov Korfu a letovisko Glyfada

Pobřežní letovisko Glyfada se nachází mezi dvěma malými městečky Valos a Agios Gordis, na západním pobřeží ostrova Korfu. Z centra hlavního města Kerkyra je to sem asi 16 km.

Místo je velmi populární mezi turisty díky jeho několik stovek metrů dlouhé písečné pláži. Je ideálním místem pro rodiny s dětmi a pro návštěvníky, kteří plánují v průběhu prázdnin jen příjemné a uklidňující lenošení na pláži.

V Glyfadě stojí několik velkých hotelů a k dispozici je i dostačující nabídka studií a apartmánů. Hlavní ulice s tavernami a bary nabízí nejen typické řecké speciality, ale také mezinárodní kuchyni. V místních diskotékách a kavárnách si můžete vychutnat noční život.

Místní písečná pláž je považována ze jednu z nejkrásnějších pláží na ostrově Korfu. K dispozici je také úsek pro milovníky nudismu, kam se dostanete během asi 10 minut pěší chůzí.

Přestože je Glyfada také oblíbeným cílem pro 1-denní výletníky, díky tomu že je pláž dlouhá, velké množství návštěvníků ani nepoznáte. Mělce se svažující pobřeží je ideální pro děti.

Pláž je široká se žlutým jemným pískem. Voda je čistá a mělká, ale žijí tu mořští ježci. V blízkosti pobřeží vyčnívající z moře skály, které se využívají jako odrazová místa pro skoky do vody a pro potápění.

Na pláži můžete využít sprchy, toalety i převlékárny. Samozřejmostí je půjčovna lehátek a slunečníků. Na pláži jsou postaveny různé snack bary, kde si můžete zakoupit občerstvení.

Půjčují zde taktéž čluny nebo kánoe, ale můžete se věnovat i dalším vodním sportům. Zahrát si můžete třeba i volejbal.

Kdo nehledá jen koupání na pláži, může navštívit nedaleký vodní svět Aqualand v Agios Ioannis. Na ploše 70.000 m2 je připraveno mnoho různých vodních atrakcí se zábavou pro celou rodinu.

Svěží zelené kopce okolo Glyfady si můžete také prohlédnout na kole. Pro aktivní dovolenkáře je připraveno také několik golfových hřišť a tenisových kurtů, a také vyjížďky na koni.

Moni Mirtidon je krásný kostel nedaleko Glyfady. Procházka k němu určitě stojí za to, protože uvnitř si můžete prohlédnout velmi dobře umělecky propracované nástěnné malby a ikony.

Místo

Pláž Glyfada 39° 35' 31.2828" N, 19° 48' 31.266" E
Location

Korfu na Facebooku