Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Gouvia

Korfu - letovisko Gouvia

Gouvia je malé rekreační středisko, nacházející se uprostřed zeleně, téměř spojené s letoviskem Kontokali. Je vhodné zejména pro rodinnou dovolenou. Nachází se na východním pobřeží ostrova Korfu, cca 8 km od hlavního města Kerkyra. Letovisko skýtá návštěvníkům snad všechno, co je potřeba pro dobrou dovolenou, není nijak velké a noční život je zde omezen. Rekreují se zde většinou starší páry a rodiny s dětmi.

K dispozici je výběr hotelů, kaváren i restaurací, kde můžete ochutnat nejen řeckou kuchyni. Narazíte ale také na fast-foodové restaurace, na různé obchody i na zdravotní středisko s nonstop provozem.
Blízko Gouvie jsou k vidění pozůstatky starého benátského přístavu.

Gouvia leží v blízkosti hlavního města Korfu, ve kterém můžete strávit třeba celý den a pak se ve večerních hodinách vrátit do hotelu a strávit noc pro změnu na klidném místě. Mnoho lidí dává přednost takovémuto typu rekreace.

Pláž u Gouvie, to je dlouhý úsek kamínků podél zálivu. Žádný písek, žádná lehátka, což je sice trochu nepříjemné, ale chůze po oblázcích je bezvadná masáž pro vaše nohy. Kolem pobřeží jsou malé skupiny stromů, kam se můžete ukrýt, pokud je venku veliké horko. Organizují se odsud různé výlety lodí a můežete také vyzkoušet některé vodní sporty.

Gouvia - nedaleké pozůstatky benátského přístavu

Korfu na Facebooku