Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kassiopi

Noční Kassiopi
Autor: Anna Tesar

Kassiopi je poměrně známé prázdninové městečko v severovýchodní části ostrova Korfu, vzdálené asi 35 km od hlavního města Kerkyra. V minulosti zde stávala malá rybářská vesnice, ale díky rozvoji cestovního ruchu se proměnila v pulsující turistické centrum. Místo je oblíbené především u mladých lidí a rodin s dětmi. Kassiopi je využíváno také turisty, co upřednostňují klid v malých zátokách, kde často nikdo není.

Návštěvníkům jsou zde k dispozici hotely, rodinné penziony, vily i apartmány. Jsou zde také restaurace, kavárny a bary, zejména kolem přístavu, obchody a dětské hřiště. Na kopci můžete vidět pozůstatky starobylého hradu ze 14. století. Pořádají se odsud i výlety lodí do hlavního města nebo na jiná místa na ostrově.

Kassiopi má jednu hlavní pláž a ještě několik dalších, menších pláží. Díky kvalitě a čistotě jí byla uděleno evropské ocenění Modrá vlajka. Všechny pláže jsou spíše oblázkové, na některých místech jsou ve vodě i nepříjemné kameny a musíte si vysloveně dávat pozor na mořské ježky kolem nich. Na pláži budete mít k dispozici sprchy i převlékárny.

Kassiopi s pláží na ostrově Korfu

Místo

Kassiopi 39° 47' 17.6928" N, 19° 55' 15.9672" E
Location

Korfu na Facebooku