Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kempy na ostrově, 1. část

Village Dionysus

Kemp "Camping Village Dionysus" se nachází v malebné zátoce Dafnila Bay, nedaleko (asi 8 km) od hlavního města ostrova Korfu, Kerkyra. K nejbližší pláži je to asi jen 300 metrů.

Místo v moderním stylu je lemováno množstvím stromů, které zaručují téměř každému návštěvníku stinné místo. Díky své centrální poloze je to ideální místo jako výchozí bod pro aktivity na ostrově Korfu.

Na místě si můžete zarezervovat mnoho sportovních aktivit, patří mezi ně např. výlety lodí, potápění, jízda na koni, golf anebo jízda na horském kole. Do centra nejbližšího města Dassia můžete pohodlně dojít pěšky, cesta je dlouhá asi 1 km.

Kemp nabízí prostory pro asi 100 karavanů a obytných automobilů. Je zde také k dispozici několik dvou a čtyřlůžkových chatek, které si lze pronajmout. Jednoduché panelové domky mají WC a připojení k elektrickému proudu. Sprchy a kuchyňka v nich nejsou, ale návštěvníci mohou využívat oddělené budovy určené k těmto účelům v kempu.

Služby:

- recepce (otevřená 24 hodin denně), trezor k pronájmu
- poštovní služba, telefon, fax a internet
- malý supermarket, restaurace (řecká a mezinárodní kuchyně) a coctailbar
- k zapůjčení pračky a kuchyně
- zdarma sprchy a pitná voda

Kontokali Beach

Několik kilometrů severně od hlavního města ostrova Korfu se nachází kemp "Kontokali Beach". Velká plocha areálu je domovem mnoha starých topolů a olivovníků. Místo se nachází přímo u spojovací silnice, na jejíž druhé straně je malá oblázková pláž.

Turisté, kteří hledají absolutní klid, jsou v Kontokali určitě na špatném místě. Dobře se ale tady budou určitě cítit ti mladší táborníci a turisté, zpravidla každý večer se tady totiž pořádají večírky a párty.

Kemp také slouží jako ubytovna, a je často zcela obsazený. Zařízení nabízí prostory pro téměř 300 táborníků. Vybavení kempu je jednoduché, sociální zařízení se nacházelo ještě v nedávné době v poměrně špatném stavu.

Na druhou stranu je ale kemp opravdu rozlehlý, stinný a dokonce můžete využívat vyhřívaný bazén. V kempu je kiosek, a v blízkosti restaurace. Kemp je otevřen každý rok, zpravidla od 1. dubna do 30. září.

Karda Beach

V Dassii, rovněž v těsné blízkosti (cca 12 km) města Korfu, leží "Karda Beach Camping". Idylický kemp se nachází na pozemku o velikosti zhruba 26 akrů, který je lemován nesčetnými olivovníky, a je umístěn jen asi 100 metrů od pláže.

Díky výhodné poloze, ale i díky mnoha oceněním a doporučením z mezinárodních průvodců po kempech, je tento kemp vždy poměrně dost obsazen. Během letních měsíců v hlavní sezóně byste se měli proto snažit zarezervovat si místo již dopředu.

Místo

Karda Beach Camping 39° 41' 10.2264" N, 19° 50' 17.9016" E
Location

Korfu na Facebooku