Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kempy na ostrově, 3. část

Korfu - pláž Roda beach
Autor: Jemanitori

Paleokastritsa

Ve vzdálenosti asi 500 metrů od moře se nachází Camping Paleokastritsa, na pokraji stejnojmenné obce. Celá oblast leží na svahu, jednotlivá místa jsou uspořádaná do teras. To umožňuje táborníkům obzvláště krásný výhled na přilehlou zátoku.

Kemp o rozloze přibližně 1,5 hektaru pojme asi 100 táborníků. Tato oblast je velmi klidná a poskytuje maximální bezpečnost, protože je nepřetržitě střežena. Psi jsou vítáni, ale pouze v případě, pokud jsou neustále uvázáni na vodítku.

Nejbližší obchod je ve vzdálenosti asi 1 kilometr, přímo na náměstí je také autobusová zastávka. Sociální zařízení jsou moderní a dobře udržované - sprchy (teplá a studená voda), umyvadla, toalety a speciální nádrže pro mytí nádobí a praní prádla. Také si můžete pronajmout pračky a kuchyňské vybavení.

Služby:

- recepce (anglicky hovořící personál)
- dětské hřiště
- telefon na telefonní karty
- možnost grilování na grilu (uhlí, plyn nebo elektrický)
- půjčovna stanů

Kemp je otevřen každoročně přibližně od 15. května do 25. října.

Roda Beach

Úplně na severu ostrova Korfu se nachází nedaleko vesničky Roda stejnojmenný kemp Roda Beach Camping. Najdete ho jen asi 750 metrů od nejdelší oblázkovo-písečné pláže na ostrově. Tato pláž je zvláště oblíbená u surfařů, protože vítr a vlny jsou zde téměř vždy zaručeny.

Zařízení s 80 místy k pobytu je poněkud malé, zapůsobí ale na návštěvníky svými kvalitními, komplexními službami a fantastickým umístěním. Přímo kolem kempu vede plážová promenáda, která nabízí širokou škálu obchodů, kaváren, restaurací, auto půjčovny a ubytování všeho druhu.

Asi 200 metrů od kempu je nejbližší autobusová zastávka, takže další místa na ostrově Korfu jsou na dosah ruky.

Jako "třešnička na dortu" pro hosty kempu Roda Beach je venkovní bazén o rozloze 200 metrů čtverečních. Vzhledem k tomu, že se zde nacházejí zařízení pro děti a mládež, je tento tábor zvláště oblíbený u rodin.

Kemp disponuje množstvím sprch, WC, umyvadel a nejrůznějších možností pro umytí nádobí a vyprání prádla. Kromě toho je k dispozici přívod vody a výpustě pro chemické toalety.

Oblast je nepřetržitě střežena a je velmi tichá. Na recepci se domluvíte několika jazyky (angličtina, němčina, italština) a nabízí zde mimo jiné i telefon na karty, pronájem trezoru a přístup k internetu. Kromě toho si můžete pronajmout jízdní kola, chladničky a plynové lahve.

Služby:

- recepce, restaurace, mini market, občerstvení
- stany a celty k pronájmu
- napájení maximálně do 4 ampér
- stanice pro údržbu a vypoustění odpadu pro obytná auta, zařízení pro vaření, a to i pro větší skupiny
- dětské hřiště, samostatné hřiště pro mládež, tenis / stolní tenis
- společenská místnost s TV, filmové a video projekce

Roda Beach Camping je otevřen každý rok vždy od poloviny dubna do konce října.

Místo

Camping Paleokastritsa, Korfu 39° 40' 35.1624" N, 19° 43' 31.3428" E
Location

Korfu na Facebooku