Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kerasia

Ostrov Korfu a pobřeží městečka Kerasia

Kerasia je vesnička ležící severně od hlavního města Kerkyra na ostrově Korfu, která je právem považována za jednu z nejoblíbenějších rekreačních destinací pro turisty se zájmem o historii.

Památky

Dominantou obce je tvrz ze 13. století, která dotváří obraz městečka, a stojí na tamním náměstíčku. Tvrz má nezaměnitelné znaky benátského stavebního stylu a sloužila svého času jako letní sídlo italských šlechtických rodů. V současnosti se tu scházejí místní obyvatelé všech generací.

Pod hradem, který pravděpodobně nikdy neplnil svůj původní účel, tedy odrazit nepřítele, spatříte kostel Matky Boží. Kostel nese název Kassopitra a v jeho vnitřní části se ukrývají překrásné fresky dávno minulých časů, doplněné typickými ikonami, nádhernými pracemi řeckého uměleckého řemesla.

Pláž a zábava

Obzvláště krásná je zdejší bílá pláž a tyrkysové moře, které návštěvníky lákají k trávení bezstarostných chvil. Podle názorů mnoha lidí je to jedna z nejkrásnějších pláží na ostrově Korfu. Má křišťálově čistou vodu a skládá se z drobných bílých oblázků.

Mnoho různých služeb pro turisty přímo v místě umožňuje věnovat se všem možným vodním radovánkám. Lze tady třeba absolvovat kurzy potápění nebo vodního lyžování.

Přilehlá zátoka Kerasia je díky tamější rozmanitosti mořského života velmi oblíbeným a vyhledávaným místem potápěčů z celého světa. Dosud se zde totiž nachází ještě téměř nedotčená podmořská flóra. Mnoho duhových rybek a mořských savců tady klidně proplouvá kolem vás a na dně pod mořskou hladinou dokonce leží vrak lodi, která se tu před dávnými časy potopila.

Po rozsáhlých podmořských průzkumech si rozhodně zasloužíte zajít na nábřeží a posadit se do některé z mnoha tamních restaurací, které se mohou právem pochlubit nádhernými výhledy na Jónské moře, které nepochybně okouzlily již římského vojevůdce Julia Caesara anebo císaře Nera.

Již ve starověku se zde totiž nacházel rozsáhlý římský přístav, který byl využíván zejména jako obchodní stanice na cestě do Říma.

Cesta

A jak se do Kerasie dostanete? Vydejte se po pobřežní silnici, která vede k městečku Kassiopi. Než k němu přijedete, uvidíte nápis na pravé straně, kde je napsáno Aghios Stefanou (Agios Stefanos). Do Kerasie pak vede dlouhá cesta, která vede nejdříve přes A. Stefanou Sinion.

Místo

Pláž Kerasia 39° 45' 15.8364" N, 19° 56' 33.6192" E
Location

Korfu na Facebooku