Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kontokali

Letovisko Kontokali u moře

Kontokali (nebo též Kondokali) je malé městečko (cca 1 600 obyvatel) na východním pobřeží ostrova Korfu, nedaleko hlavního města Kerkyra (asi 7 km). Je to odsud opravdu velmi blízko do sousedního letoviska Gouvia, obě místa jsou téměř navzájem propojená.

Najdete zde pestrý výběr hotelů, malé i velké, luxusní i skromné, ale obecně se dá jenom potvrdit, že je tohle místo neustále o něco dražší, čehož je příčinou nepochybně blízkost hlavního města Korfu. Vzhledem k oblíbenosti mezi zahraničními turisty nabízejí místní taverny a restaurace kromě řecké kuchyně také jídla anglická, čínská anebo indická.

Najdete tu samozřejmě i supermarkety, pekárny, obchody se suvenýry, bankomaty i dětské hřiště. V noci tu není příliš živo, ačkoli je otevřeno několik barů. Letovisko je tak ideální zejména pro rodiny s dětmi a pro starší páry. Nicméně, dá se snadno vyrazit z Kontokali do hlavního města a tam zažít nějaké to dobrodužství a zábavu, tedy pokud vám něco takového vůbec chybí. Mezi Kontokali a Gouvií si můžete také prohlédnout pozůstatky staré benátské loděnice.

Zdi, oblouky a vstupní portál loděnice postavené v roce 1778 působí v současné době docela dost zanedbaně, ale v posledních 20 letech benátské nadvlády na ostrově Korfu byly plné života. Zde se lodě stavěly, opravovaly a popřípadě byly i zakotveny v průběhu zimních měsíců. Loděnice je volně přístupná mezi hlavní pláží a přístavem v obci, vyznačená nápisem Venetian Shipyards.

Místní pláž je písečná s drobnými kamínky u pobřeží. Pláž získala ocenění "Modrou vlajku" za svojí kvality a velmi čistou mořskou vodu. Místo je vysloveně vhodné pro děti, u samotného pobřeží je jen malá hloubka a moře klesá jen velmi pozvolna.

Místo

Kontokali 39° 38' 58.1136" N, 19° 50' 54.7332" E
Location

Korfu na Facebooku