Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Letovisko Kassiopi

Letovisko Kassiopi a pozůstatky benátského hradu
Autor: bazylek100

Letovisko Kassiopi leží na severovýchodním pobřeží ostrova Korfu, na kousku země vybíhajícím do moře. Dostanete se k němu po pobřežní cestě z Nissaki, po pravé straně uvidíte odbočku, která vede přímo až na místo.

Už u vjezdu do obce se nachází na pravé straně cesty malé parkoviště - parkování ve městě samotném je obtížné. Pokud budete mít štěstí, můžete najít parkovací místo v přístavu.

Místo se během let rozrostlo. Nachází se zde spousta taveren a obchodů. Ubytování se dá sehnat v malých hotelech nebo penzionech. Pro velké hotely to není naštěstí dobré místo, což je velké plus tohoto letoviska.

Přístav v chráněné zátoce může směle soutěžit s kouzlem krétského místa Chania. Můžete zde sedět a dívat se na okolní dění, a pozorovat lodi plující přes úžinu mezi Korfu a Albánií. Téměř pořád kotví v přístavu plachetnice nebo motorové jachty. Rybářské lodě se však naproti tomu už tolik nevidí.

Přesto je stále provozován rybolov - rybáři se svými čluny dostali nový přístav mimo obec.

V hospodách dostanete dobré jídlo za přijatelné ceny, obzvláště dobré jsou rybí pokrmy. Vzhledem k tomu, že přes Kassiopi nevede průjezdní silnice, je ve srovnání s okolními městy Sidari a Roda poměrně klidnou obcí.

Nad městem se stále ještě tyčí starý benátský hrad ze 13. století, i když hodně škod utrpěl během plenění za tureckých nájezdů. V současné době Evropská unie věnuje peníze na obnovu hradu.

Návštěvu necháme na vašem uvážení, moc toho tady k vidění nění. Velmi málo se toho z hradu zachovalo, obnoveny byly zatím pouze fasády. Pohledu z hradu na obec pod ním brání stromy.

Obec samotná nemá žádné pláže, ale jen asi kilometr směrem na jihovýchod najdete pláž Avlaki.

Když se všechno dá dohromady, Kassiopi má podstatně více kouzla, než jiná turistická místa jako jsou Acharavi, Roda nebo Sidari tady na severu ostrova Korfu. Obzvláště malebný přístav má svůj půvab - pozůstatky benátského hradu nemusíte nutně navštívit, pokud jste na dovolené na Korfu.

Kassiopi -  krásná zátoka
Autor: jany_chau

Místo

Přístav Kassiopi 39° 47' 23.4744" N, 19° 55' 24.5028" E
Location

Korfu na Facebooku