Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Messonghi

Messonghi je malé a poměrně nové letovisko na východním pobřeží ostrova Korfu.

Původně to byla rybářská vesnička, která dnes žije téměř výhradně z cestovního ruchu.

Nachází se asi 20 km od hlavního města Kerkyra s letištěm.

Je téměř propojeno se sousedním letoviskem Moraitika a do budoucna se počítá s jejich skutečným spojením.

Jedná se o klidné místo, které má dobře vybavenou pláž a nabízí všechny typy ubytování - hotely, penziony i apartmány.

Místní písčito-oblázková pláž není nijak zvlášť výjimečná, po její levé straně protéká malá říčka a vpravo stojí kopec s bohatou přírodu.

Pláž je ideální pro rodiny s dětmi, je bezpečná a klidná, voda je mělká a jen velmi pozvolna přechází do větší hloubky.

Najdete tu občerstvení, šatny i sprchy, a je zde možnost provozovat vodní sporty. Mají tady dokonce i centrum výuky potápění.

Všechna turistická zařízení jsou soustředěna kolem pobřeží a na malém náměstí. Najdete tady několik obchodů se suvenýry a plážovými potřebami, i supermarket.

Podél pláže se nachází několik taveren, které nabízejí jednoduchou řeckou kuchyni a rychlé občerstvení. Jsou útulné, a jídlo a pití se tady dá pořídit za příznivé ceny.

Noční život se odehrává většinou i v těchto tavernách. Chcete-li zažít trochu rušnější atmosféru, budete muset vyrazit do sousední Moraitiky. Zde je zábava o něco hlasitější a radostnější.

V letovisku najdete několik velkých hotelů, ale i malé penziony a apartmány. Největší a nejznámější hotel je Apollo Palace, menší hotely jsou mnohem zajímavější pro turisty, kteří přijedou na dovolenou vlastní pěst.

Autem či autobusem se sem dostanete po pobřežní silnici od města Kerkyra. Nejbližší autobusová zastávka je v sousední Moraitice, kam se dostanete za 10 až 20 minut pěšky.

Messonghi má sice malý přístav, ale připlouvají sem téměř výhradně rybářské lodě a malé výletní lodě.

V místě si můžete půjčit auto, skútr nebo čtyřkolku, k dispozici je také půjčovna kol. Samotné městečko ale můžete snadno prozkoumat i pěšky, není příliš velké.

V Messonghi je malá cestovní agentura, která nabízí různé výlety autobusem nebo lodí. Určitě si nenechte ujít výlet do města Korfu a k plážím na západním pobřeží, což není příliš daleko. Tyto pláže jsou ve skutečnosti mnohem hezčí než místní pláž a dokonce ani v hlavní sezóně nejsou nijak přeplněné.

Pláž Messonghi Beach, ostrov Korfu
Autor: Andrew Real

Místo

Messonghi, Korfu 39° 28' 44.04" N, 19° 56' 3.03" E
Location

Korfu na Facebooku