Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Nissaki

Ostrov Korfu a pobřeží s vesničkou Nissaki
Autor: dog on wheels

Nissaki je klidná oblast na severovýchodním pobřeží řeckého ostrova Korfu, nedaleko Barbati (cca 2 km) a Ipsosu (8 km). Je to malá, ovšem velmi krásná a půvabná rybářská vesnička s malou, asi jen 10 metrů širokou oblázkovou pláží, kterou najdete hned vedle přístavního mola.

Obec je široce rozvětvená, tu skutečnou hlavní část najdete u pobřežní silnice. Skládá se z několika domů a turistických zařízení.

Podél přístavu je několik velice půvabných taveren a barů, které lákají návštěvníky k příjemnému posezení a ochutnání místních, velice chutných specialit. Pokud se sem vydáte autem, musíte ale počítat s tím, že tu v hlavní sezóně nenejdete téměř žádné místo k parkování, a také otáčení je zde poněkud problematické.

Najdete zde také několik malých obchůdků, a pokud zde budete chtít přenocovat, ani to nebude žádný problém. Připraven je výběr pronájmu různých vilek a soukromých pokojů.

Na pobřeží mezi centrem a mořem je postaven v kopci velký hotel Magic Life Club. Naproti příjezdové cestě do hotelu objevíte prodejnu, která nabízí široký sortiment výrobků z olivového dřeva.

Hlavní pláž je tvořena směsí písku a kamínků, ani v letních měsících nebývá přeplněná. Místo je tak vhodné pro klidnou a odpočinkovou dovolenou. Na pláži jsou zařízení k provozování vodních sportů a také půjčovna lodí.

U obce najdete ještě několik dalších, malých oblázkových pláží, všechny se nacházejí v opravdu skvělé poloze. Ale nějakou velkou pláž tady budete hledat marně. Buď se budete koupat u pobřežních skal, nebo se budete muset vypravit do některé z místních zátok.

Vzhledem k tomu, že je Nissaki nedaleko horského masivu Pantokrator, je ideálním výchozím bodem pro pěší túry po ostrově Korfu ke starým horským vesničkám Sinies nebo Rou. Krásné jsou také kratší procházky podél pobřeží do Agni, k vyhlášeným rybím tavernám.

Mimo hlavní část obce je postaven hotel Nissaki Beach, silnice k němu a k přilehlé oblázkové pláži vede mezi vesničkou a Agni. I odtud se dají podnikat pěkné krátké pěší výlety podél pobřeží. Koupání je zde možné v několika malých skalnatých zátokách s oblázkovými plážemi. Malá silnička vede od pobřežní silnice ke dvěma tavernám, které leží v malebné poloze u malé zátoky.

Místní domy jsou z větší části ukryté v zeleni strmých svahů masivu Pantokrator. K malým zátokám vede více úzkých cestiček, většina obchodů se nachází nahoře na svahu u ostrovní silnice.

Jedna úzká vedlejší silnice vede dolů k malému přístavu, kde se v taverně "Mitsos" s krásnou terasou podává přímo u moře vynikající, ale poněkud drahý Lemon Pie (citrónový koláč). Bezprostředně nad parkovištěm v přístavu nabízí své služby také potápěčská škola.

Místo

Nissaki, Korfu 39° 43' 26.9184" N, 19° 53' 49.4772" E
Location

Korfu na Facebooku