Jste zde

Domů » Severní pobřeží » Barbati

Pláže na východním pobřeží, 1. část

Pláž Barbati s oblázky
Autor: JorgeBRAZIL

Asi 1 km dlouhá pláž ve městě Barbati na ostrově Korfu je pokryta oblázky a pískem. Pronajmout si zde můžete lehátka, slunečníky a plážové kabinky, jsou zde i sprchy. K dispozici jsou dvě půjčovny lodí a možnost vodního lyžování. Podél pláže a hlavní ulice najdete bary a restaurace. Je to jedna z mnoha pláží na ostrově Korfu, které obdržela Modrou vlajku za čistotu vody.

Barbati leží na svahu Pantokratorasu, odkud můžete obdivovat úchvatný výhled na město Korfu a také Albánii. Chcete-li se dostat na pláž, musíte se vydat po silnici, která vede od pobřežní silnice k moři. Za pláží je jakýsi druh parku, kde si můžete odpočinout ve stínu olivovníků. Ti, co ale milují čistě písečné pláže, budou v tomto případě zklamáni.

Městečko Nissaki disponuje několika malými plážemi s hrubým pískem a s bílými oblázky. Velkou pláž by zde člověk hledal jen stěží. Co se okolní krajiny týče, nacházejí se tyto pláže na velmi půvabných místech, v jejich okolí jsou pobřežní skaliska a zátoky. Na pláži a na okolních silnicích je několik restaurací a kavárna pro vaše občerstvení.

Můžete si tu pronajmout loďku nebo vyzkoušet vodní sporty jako je vodní lyžování nebo jízda na banánu. Dobře šnorchlovat se dá přímo podél útesů nalevo od pláže, kde jsou malé zátoky přístupné pouze z moře. Na konci pláže najdete přístavní molo, ze kterého se skáče do vody.

Mezi obcemi Nissaki a Kentroma vede cesta, po které se dostanete k pláži Kaminaki. Je zde jen hrstka domů, menší pláž s malými bílými kameny a s čistou vodou, která se i díky hloubce hodí především k potápění. Pláž není ani během letních měsíců, jako ostatní pláže na Korfu přeplněná, protože je méně známá. Situace s parkováním je ale velmi špatná, není tu dostatek místa.

Vypůjčit si tu můžete lehátka a slunečníky, k dispozici jsou také sprchy. Je možné si pronajmout loďky, v hlavní sezóně vyzkoušet vodní lyžování a jiné vodní sporty. K občerstvení můžete využít dvě restaurace, jedna se nachází u pláže a druhá u silnice vedoucí k moři. Místo je ideální pro objevování této části pobřeží a malých nedalekých zátok.

Geografie: 

Místo

Pláž Nissaki 39° 43' 24.5892" N, 19° 53' 33.6984" E
Location

Korfu na Facebooku