Jste zde

Domů » Severní pobřeží » Ipsos

Pláže na východním pobřeží, 2. část

Pláž v Kalami

Z pobřežní silnice ostrova Korfu strmě uhýbá asfaltová silnice směrem dolů na Agni, které je známé především díky svým tavernám s rybími specialitami. Místní pláž je malá, příjemná s hrubým pískem a malými kamínky. Míst k parkování je zde obvykle dostatek, ale během hlavní sezóny jsou téměř nedostačující.

Lehátka a slunečníky jsou k zapůjčení, u pláže a vedle ní se nacházejí tři restaurace. Agni je jedna z mnoha malých zátok v této části pobřeží. Pláž má přístavní molo, kde kotví rybářské čluny a taxi-lodě, kterými se můžete dostat na nedaleké ostrovy. Voda je čistá a poměrně rychle hluboká.

Malé místo, které se nachází v dvojité zátoce Kalami / Kouloura na ostrově Korfu, je oblíbené především u britských návštěvníků. Na asi 250 m dlouhé, písečno-oblázkové pláži v Kalami je mimo hlavní sezónu celkem klid a pohoda. Plážový klub na sousedním svahu sem ale bohužel během hlavní sezóny přitahuje mnoho turistů. Všichni chtějí totiž vidět slavný dům "White House", ve kterém spisovatel Lawrence Durell napsal knihu Černé olivy, a to během tří let, kdy zde pobýval.

Návštěvníkům jsou k dispozici jsou sprchy a toalety, půjčovna lehátek a slunečníků. Najdete tu dvě půjčovny loděk a centrum vodních sportů, které se specializuje na vodní lyžování. Na pláži a ve vesnici Kalami jsou kavárny a restaurace. Pláž, která je dlouhá jako celá rybářská vesnice Kalami, představuje ideální místo k odpočinku. Můžete si také zaplavat do levé části, kde se nachází další pláž.

Pláž Kouloura má malé kamínky, je spíše malá a ne příliš široká. Pro návštěvníky nenabízí žádné služby ani občerstvení. To zase nabízí asi necelý 1 km vzdálená zátoka Kalami. Chcete-li dostat na tuto veřejnou pláž, vydejte se po cestě mezi stromy. Budete mít pocit, že jste na "divokém místě", na rozdíl od jiných pláží.

Pláž Ipsos leží ve velké zátoce, stejnojmenná vesnice se rozkládá podél pobřeží. Nachází se v blízkosti velmi frekventované pobřežní silnice a je jen několik málo metrů široká. Je pokryta směsí z písku, jemného štěrku a oblázkových kamenů. Moře je velmi čisté, a u břehu není příliš hluboké.

K dispozici jsou sprchy, zapůjčit si můžete slunečníky a lehátka. Je možné vyzkoušet vodní sporty, pronajmout šlapadla a loďky, najdete zde také velmi dobře vybavené potápěčské centrum. Na konci pláže se nachází malý přístav. Z pobřežní silnice si můžete vychutnat nádherný výhled na záliv.

Geografie: 

Místo

Pláž Kalami 39° 44' 38.6592" N, 19° 56' 4.6896" E
Location

Korfu na Facebooku