Jste zde

Domů » Severní pobřeží » Kerkyra (město Korfu)

Pláže na východním pobřeží, 3. část

Ostrov Korfu s částí pláže Messonghi
Autor: Square Head

V hlavním městě Korfu - Kerkyra - jsou dvě větší pláže. Pokud půjdete za palácem směrem dolů, dostanete se k části Faliraki s mnoha tavernami. Ti, kteří plánují delší den s koupáním v hlavním městě Kerkyra, mohou navštívit plážo Mon Repos, která je situována na jižním konci nábřeží a nabízí za nízký vstupní poplatek také služby, jako jsou sprchy, kabinky na převlečení, dětské hřiště, taverny atd.

Dlouhé písčito-oblázkové pláže se rozprostírají podél dvou letovisek na ostrově Korfu, Messonghi a Moraitika. Pláže jsou zde opravdu velmi úzké. Mají šířku asi jen 4 metry a ještě k tomu jsou vyhledávaným cílem turistů a návštěvníků. K dispozici je zde i hojná nabídka vodních sportů a dalších aktivit.

Na pláži Messonghi si můžete zapůjčit lehátka a slunečníky, k dispozici jsou sprchy a převlékací kabinky. Pronajmout si můžete vodní šlapadla, je zde také možnost provozování vodních sportů. V blízkosti pláže jsou taverny a občerstvení. Pláž je obklopená krásnou přírodou, vlevo od ní teče řeka do moře, a vpravo stojí kopec s krásnou přírodou.

Pláž Moraitika nabízí také půjčovnu lehátek a slunečníků, a jsou zde i sprchy. Najdete na ní potápěčské centrum a další centra pro vodní sporty jako je windsurfing anebo vodní lyže. Kromě toho je možné odsud podniknout výlet lodí a navštívit pobřeží až k Lefkimmi. Na pláži nebo v obci Moraitika je široká nabídka taveren, restaurací a snack barů. Pláž je velmi navštěvovaná, protože Moraitika je největší obcí v této části ostrova.

V blízkosti Benitses se nachází hned několik pláží, na té největší si můžete vyzkoušet vodní sporty nebo půjčit loďku, zatímco ty menší jsou spíše klidnější. V blízkosti hlavní pláže leží malý přístav, kde přistávají rybářské a výletní lodě. Úzká pláž s hrubým pískem a kamínky je během hlavní sezóny jojně navštěvována, a není zde dostatek místa. Pronajmout si můžete lehátka a slunečníky, v blízkosti jsou různá občerstvení, snack bary a fastfoody. zatímco taveren a restaurací je tu velmi málo.

Místo

Pláž Benitses 39° 32' 46.5828" N, 19° 54' 50.1444" E
Location

Korfu na Facebooku