Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Aktivity na ostrově, 2. část

Lodě v přístavu Paleokastritsa na ostrově Korfu
Autor: mafleen

S plachetnicí objevíte prázdné pláže a nádherná místa, která jsou jinak z pevniny nepřístupná. Na ostrově Korfu nepanuje vysloveně větrné počasí, ale odpoledne vítr vane a lze vyplout a pak pokračovat podél pobřeží k přístavům letovisek Paleokastritsa, Benitses, Kassiopi či Lefkimmi.

Další vodní sporty

Na plážích hlavních turistických center, jako je Sidari, Ipsos či Roda, existuje celá řada možností, kde se můžete naplno věnovat i jiným vodním sportům. Vodní skútry, vodní lyžování, jízda na banánu anebo surfování představují jen některé příklady vodní sportovní zábavy. Šlapadla a kánoe si tady můžete samozřejmě také zapůjčit a poté vyrazit na vlastní projížďku po moři.

Kriket

Na tomto řeckém ostrově má kriket dlouholetou tradici a v současné době zde působí čtyři kluby, které vášnivě v této tradici pokračují. První soutěž kriketu se na Korfu odehrála již v roce 1823 a šlo o klání mezi příslušníky anglické vojenské posádky a královského námořnictva.

Pak se i obyvatelé ostrova začali o tento druh sportu velmi intenzívně zajímat a vyzvali Angličany, aby jim pomohli založit dva kluby, které by se tomuto sportu věnovaly i po odchodu Britů z ostrova.

V průběhu let pak přibyly ještě další dva kriketové kluby, které se začaly utkávat v létě mezi sebou. V měsíci září se tu v současné době koná Cricket Festival, a to i za účasti kriketových týmů z Anglie a z ostrova Malta.

Vyznavačům kriketu jsou k dispozici na ostrově dvě hřiště, jedno z nich je díky své nádherné poloze velmi dobře známé. Nachází se na Espianadě ve starém městě, ale v současné době se poněkud zmenšilo kvůli výstavbě parkoviště. Proto se využívá pouze pro speciální události.

Na druhé hřiště narazíte v místě Kontokali Marina, kde se koná mnoho kriketových zápasů, a kde si mohou zahrát také turisté.

Tenis

V průběhu let se na ostrově Korfu stal tenis opravdu velmi oblíbeným druhem sportu. Kromě tenisových kurtů poblíž velkých hotelů si můžete zahrát i v různých sportovních klubech a na soukromých tenisových dvorcích. Ve městě Korfu působí tenisový klub, který je plně k dispozici místním i turistům.

Místo

Kontokali Marina, Korfu 39° 38' 51.4392" N, 19° 51' 9.8604" E
Location

Korfu na Facebooku