Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Aktivity na ostrově, 3. část

Korfu a jedno z letovisek na pobřeží

Cyklistika

Kolo je perfektní alternativou k hledání nových cest, tras a stezek, které nejsou přístupné autem. Mnozí turisté používají kolo k návštěvám vnitrozemí, které není příliš turisticky známé a objevují v letní sezóně také místní poklidné vesničky a pláže. Na ostrově působí snad v každé turistické destinaci mnoho autopůjčoven, kde si lze půjčit i kolo.

Jízda na koni

Na ostrově Korfu působí mnoho jezdeckých center, kde si můžete vychutnat jízdu na koni za asistence zkušených profesionálů. Můžete si také udělat na koni výlet do krásné přírody a do míst, která nejsou přístupná autem.

Golf

Vzhledem k fantastickým scenériím ostrova Korfu se tu daří i golfovému sportu, který si získává stále více příznivců. Jedno z oněch skvěle udržovaných hřišť se nalézá i v blízkosti náměstí Agios Georgios hlavního města Kerkyra.

Golfu si můžete na ostrově užít opravdu dosytosti, protože tu působí velmi dobře vybavená golfová hřiště. Jeno z nich objevíte např. v údolí Ropa, jen pár kilometrů od města Korfu.
Corfu Golf Club je nové zařízení s mnoha vymoženostmi, ideální místo ke golfovým utkáním nebo i k výuce golfu.

Paragliding

Paragliding je opravdu extrémně adrenalinový sport. V jižní části ostrova Korfu, na západním pobřeží, se nachází pláž Agios Gordios, kde se organizují lety na paraglidech a funguje tam i paraglidingová škola pro začátečníky.

Vy si tak tady s pomocí zkušených instruktorů tohoto adrenalinového sportu můžete užít překrásných výhledů po celém ostrově. Pokud jste ještě nikdy tento sport neprovozovali, můžete letět spolu s instruktorem.

Pěší turistika

Pokud nejste zrovna vyznavači potápění či paraglidingu, můžete na ostrově podnikat příjemné procházky do přírody a obdivovat místní tradiční vesničky, jezera a třeba i dosud ještě neobjevené stezky.

Mnohé stezky spojují vesnice ve vnitrozemí, kde se můžete přímo kochat rozmanitostí tamní okolní krajiny, horami, lesy, rybníky, pobřežními oblastmi a porosty olivovníků. Pokud se budete držet zdejších cest, můžete si pohodlně prohlédnout doslova celý ostrov.

Na na prozkoumání některých stezek budete ale potřebovat i několik dní, jiné jsou dlouhé třeba jen 5 km. Orientace po značených turistických stezkách je usnadněna žlutými značkami CT (Corfu Trail), které vám ukážou ten správný směr.

Místo

Corfu Golf Club, Korfu 39° 36' 57.1536" N, 19° 47' 41.91" E
Location

Korfu na Facebooku