Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Astrakeri

Korfu - část vesnice Astrakeri

Malé letovisko Astrakeri objevíte na řeckém ostrově Korfu mezi středisky Sidari (asi 2 km daleko) a Acharavi (cca 5 km). Astrakeri není ani žádnou skutečnou vesnicí, spíše jde o volné seskupení různých soukromých domů a prázdninových apartmánů. Patří mezi masovou turistikou dosud neobjevená místa na severním pobřeží ostrova Korfu.

Domy se nacházejí v těsné blízkosti zálivu s písečnou pláží, která je poměrně široká a především velmi tichá. Ale není tady příležitost k vypůjčení slunečníků či plážových lehátek. V centru obce jsou obchody a restaurace, pozoruhodné jsou i malé sousední vesnice Agios Andreas a Agios Ioannis.

Ovšem naprosto nejdůležitější a zcela ojedinělou charakteristikou této oblasti je KLID! Žádné bary, žádné kluby, nic tady nemůže narušovat vaši vysněnou poklidnou dovolenou.

Většina prázdninových apartmánů s možností ubytování se nalézá v blízkosti pláže nebo jen kousek pěšky odtud. Přímo na pláži jsou i dvě rybí taverny - "3 Brothers" a "Gregoris", obě jsou široko daleko proslulé svými pochoutkami připravovanými z čerstvých ryb.

Uprostřed zálivu je malý rybářský přístav, kde kotví loďky místních rybářů i nějaké ty výletní lodě. Ti movitější rekreanti s vlastní lodí tady mohou během jejich pobytu taktéž svou loď zakotvit a vyplouvat odtud na různé zajímavé výlety z místního přístavu.

Pláž Astrakeri Beach se nachází pod vesnicí Karousades a je rozdělena na dvě části. Vpravo od přístavu je jen malý úsek pláže, hlavní pláž je nalevo od přístavu. Pláž se skládá z jemného písku a přístup do moře je velmi pozvolný.

Je tu mělko, a proto je toto místo velmi vhodné i pro malé děti nebo pro neplavce. Od pláže je krásný výhled směrem k albánské pevnině, která se za jasného dne zdá být velice blízko, téměř na dosah.

Místo

Astrakeri 39° 47' 44.322" N, 19° 45' 18.2448" E
Location

Korfu na Facebooku