Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Gardiki

Ostrov Korfu a vesnice Gardiki
Autor: dkilim

Gardiki je malá vesnice na jihozápadním pobřeží ostrova Korfu, která si získala velkou oblibu především díky mnoha koncertům a festivalům, které se zde konají v letních měsících. Místní obyvatele tak živí hlavně příjmy z oblasti cestovního ruchu

V kouzelném prostředí starobylé byzantské hradní pevnosti, která pochází pravděpodobně již ze 13. století, se konají pravidelně různé koncerty, lákající milovníky kultury z dalekého i širokého okolí ostrova Korfu. Umělecká vystoupení okouzlí každý rok na tisíce zájemců a zejména mladá generace je jimi doslova nadšená.

Vzhledem k obrovské popularitě a poptávce v letním období se v Gardiki rozvinul velmi dobrý výběr těch nejrůznějších ubytovacích možností a s ním spojenými vynikajícími službami. Naprostou samozřejmostí je i rozsáhlá nabídka nejrůznějších restaurací, které vysloveně hýčkají své hosty lahodnými řeckými pokrmy.

Zřícenina již zmíněné hradní pevnosti je velmi dobře zachovalá a z původních osmi hradních věží tady stojí ještě šest. Součástí pevnosti je i hradní kaple postavená v 16. století s četnými a velmi zachovalými freskami, kterou můžete také navštívit.

Místo si ale oblíbili nejenom lidští návštěvníci, ale i místní zvířena. Místní samospráva je tak nucena vyhánět odtud pravidelně hady. Ti ale pro návštěvníky opravdu nepředstavují žádnou hrozbu a představují pouze takový zdejší kolorit, který si dozajista zaslouží pozornost turistů.

V bezprostřední blízkosti vesničky se nachází laguna Korission, jedna z chráněných oblastí ostrova. Hnízdí tu mnoho druhů ptáků, a proto je nutné dávat pozor na děti, aby nedošlo k nějaké nepříjemné události.

Zdejší prakticky nedotčená přírodní krajina je také útočištěm mnoha želv, které využívají okolí pláže ke kladení svých vajec. Jezero v laguně je domovem ryb, které přeplouvají přes úžinu do moře. Turisté, kteří chtějí navštívit tuto nedotčenou přírodu, musí dbát ve zvýšené míře na tu skutečnost, že všechny druhy zde žijících živočichů jsou chráněné a vyskytují se tu ve svém přirozeném prostředí.

Gardiki a nedaleká zřícenina hradní pevnosti
Autor: dkilim

Místo

Pevnost Gardiki 39° 28' 35.8248" N, 19° 53' 6.9036" E
Location

Korfu na Facebooku