Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Kaminaki

Ostrov Korfu a pláž Kaminaki
Autor: Steve

Malá přímořská vesnička Kaminaki se rozkládá přímo u moře řeckého ostrova Korfu, ještě donedávna byla téměř neznámá.

Je dobře chráněná "kvetoucími" kopci s mnoha olivovými háji a cypřišovými stromy. Několik kamenných domů ve starém stylu skvěle doplňuje jedinečnou přírodní scenérii.

Kaminaki je skutečně klidná vesnice, není tak vhodná pro lidi, kteří chtějí prožít rušnou dovolenou. Naopak přitahuje návštěvníky, kteří milují přírodu, a rodiny s dětmi, které mají rády klid.

A kde přesně se zátoka Kaminaki Bay nachází? Najdete ji v severovýchodní části ostrova Korfu, asi 22 km od hlavního města Kerkyra. Je přístupná po strmé a klikaté cestě, mezi letovisky Nissaki a Kentroma. Je zde ale bohužel jen málo míst k parkování.

Kamenitá pláž s temně modrým, do zelena zbarveným mořem je opravdu krásná. Zapůjčit si zde za poplatek můžete lehátka a slunečníky, stejně jako loďky k prozkoumání nedotčených pláží na severovýchodním pobřeží ostrova Korfu.

Samozřejmostí je i stanice vodních sportů. Skvělé podmínky jsou tady pro šnorchlování, moře je průzračné a plné velkého množství nejrůznějších ryb, a to na na obou stranách pláže.

Na pláži téměř nenajdete písek, skládá se z malých kulatých kamínků. Voda je velmi čistá a klidná, ale je dobré používat plážovou obuv, abyste ve zdraví přestáli případné setkání s mořskými ježky.

Pokud se vydáte na procházku po cestě podél pláže směrem vlevo, dostanete se k pláži pod hotelem Nissaki Beach.

Ve vesničce najdete jednu tavernu hned vedle pláže a jednu o něco výše, s nádherným výhledem do okolí. Pro nákup základních potřeb je tady k dispozici jeden malý obchůdek.

Každý rok 14. června se zde slaví svátek svatých. Místní kostel, kde se při oslavách scházejí místní lidé, se nachází v Nissaki u hlavní silnice. Je zde připravena spousta jídla a pití, jako například souvlaki nebo grilované jehněčí, nealko nápoje, řecká retsina nebo pivo. Lidé tančí a zpívají za doprovodu živé kapely.

Můžete si také zapůjčit auto a vydat se do okolí poznávat spoustu malebných zátok. Například Krouzeri, Agni a Kalami, nebo v opačném směru Nissaki a Barbati. Severovýchodní pobřeží je také plné typických tradičních vesnic kolem hory Pantokrator.

Severně od vesničky je pěkná zátoka, s mnoha prázdninovými domky a vilami. Tou nejznámější stavbou je tady dům, ve kterém britský spisovatel Lawrence Durrell napsal svůj ostrovní deník.

Místo

Pláž Kaminaki, Korfu 39° 43' 42.2256" N, 19° 54' 52.434" E
Location

Korfu na Facebooku