Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Kavos

Ostrov Korfu a městečko Kavos s rušnou ulicí
Autor: mickpix

Městečko Kavos se rozkládá v jihovýchodní části ostrova Korfu, asi 43 km od hlavního města Kerkyra, podél hlavní silnice. Je to ideální místo pro zábavu a užívání si večerů na ostrově Korfu.

Panuje tu opravdu velice čilý noční život a místo je tak vyhledávané především mladými lidmi bez dětí, v žádném případě se nedá doporučit lidem, kteří chtějí strávit klidnou dovolenou.

Ve vesnici v zimním období skoro nikdo nezůstává, ovšem v sezóně jsou tamní hotely, noční kluby, obchody se suvenýry a supermarkety otevřeny již od časného rána, a až do pozdních nočních hodin, aby plně vyhovovaly potřebám turistů. I restaurace a kavárny mají velmi dlouhou otevírací dobu.

Obec se v současné době až překotně rychle rozšiřuje, v Kavosu jsou velké hotely i skromná studia a apartmány. Podobně jako v jiných takovýchto prázdninových střediscích, i tady jsou postaveny supermarkety, obchody se suvenýry, bary, kavárny anebo fast foody.

Místní pláž je úzká, zhruba 3 km dlouhá, a moře je tu poměrně mělké. Turisté mohou využít nabídky různých vodních sportů – jízda na banánu, jet ski, vodní lyže, šlapadla, parasailing, potápění nebo kánoe.

Pláž bývá často přeplněná, je tvořena pískem a velmi dobře vybavena i pro ty nejmenší návštěvníky, poněvadž se do moře svažuje velmi pozvolna. Najdete tady i mnoho kaváren a taveren přímo podél pobřeží.

Zahrát si můžete třeba tenis, fotbal, volejbal, anebo si zaskákat bungee. Kromě vysloveně plážové oblasti objevíte v okolí i některá další podobná místa s lehátky a slunečníky, u malých izolovaných pláží.

Toto letovisko znamená vysloveně zábavu: v jiných vesnicích je opravdu nepředstavitelné, že by tam návštěvníci dováděli i po 2. hodině ranní a popíjeli přitom rozličné drinky s přáteli.

Restaurace nabízejí anglickou i mezinárodní kuchyni, i když tady přežívá i pár řeckých restaurací. Nutno říci, že Kavos skutečně není žádným ideálním místem k ochutnávání nějakých řeckých kulinářských specialit. Letovisko se stalo "domovským" místem Angličanů, kteří tu naprosto převažují.

Místo

Pláž v Kavosu 39° 23' 7.7568" N, 20° 6' 59.5188" E
Location

Korfu na Facebooku