Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Komeno

Korfu a poloostrov Komeno

Poloostrov Komeno se nachází na severovýchodním pobřeží Jónského ostrova Korfu, obklopený zátokou Gouvia. Najdete ho mezi obcemi Gouvia a Dassia, jen asi 12 km od hlavního města Korfu.

Komeno je velmi zelený poloostrov, na kterém kromě prázdninových domů a penzionů najdete některé z nejlepších a nejluxusnějších hotelů ostrova Korfu. Z Komena budete fantastický výhled nejen na hlavní město a horský masiv Pantokrator, ale i na sousední zátoky Dassia a Gouvia a albánské pobřeží.

Na malém přilehlém ostrůvku, která je s Komenem spojený jen malým můstkem, objevíte kostel Ipapanti. Je to velice klidné místo, kde se pouze jednou za měsíc konají veřejné liturgie (bohoslužby). Nejen místní obyvatelé si sem chodí s oblibou užívat klid a pohodu.

Většina hotelů, apartmánů a soukromých vil se nachází na malém kopci s výhledem na pláž, a nabízí celou řadu perfektního doplňkového zařízení. Pro ubytované hosty jsou v nich k dispozici vlastní bazény, sportovní, rekreační a jiné zábavní zařízení.

Komeno není zrovna ideální pro strávení rodinné dovolené u moře, kolem hotelů je malá nebo téměř žádná turistická infrastruktura, jako například restaurace, bary, apod..

Poloostrov je ale ideálním výchozím bodem pro poznávání ostrova, protože se nachází prakticky v jeho centru. Do hlavního města Korfu a do okolních obcí, kde je mnoho obchodů, restaurací, kaváren, barů, klubů a hospůdek, jezdí pravidelné autobusové linky.

Za návštěvu určitě stojí starý přístav Kerkyra (asi 5 km daleko), Byzantské muzeum, ulice Filellinon, městská čtvrť Campiello nebo bronzový památník Costase Georgakise. Oblíbenými cíli výletů jsou také ostrůvek Vido, hora Pantokrator, mys Drastis anebo vodní park Aqualand.

Také večerní procházka úzkými uličkami starého města Kerkyra je opravdu skvělým zážitkem. Do hlavního města se dostanete během 15 - 20 minut jízdy vypůjčeným autem. Jezdí sem také pravidelně autobusy, které jezdí ve 30-ti minutových intervalech mezi městy Korfu a Dassia.

Místo

Kostel Ipapanti, Kommeno 39° 39' 31.6584" N, 19° 50' 55.7952" E
Location

Korfu na Facebooku