Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Letovisko Paleokastritsa

Letovisko Paleokastritsa
Autor: Stefan Radu

Letovisko Paleokastritsa je jedním z nejkrásnějších míst řeckého ostrova Korfu. Leží na západním pobřeží a na jeho kráse mu neubírá ani množství hotelů, které zde byly v posledních letech postaveny. V letovisku najdete mnoho zátok, které jsou vhodné pro procházky a pro příjemné trávení volných chvil. Paleokastritsa je na ostrově Korfu kolébkou turismu a pro turisty je skutečnou "lahůdkou".

Letovisko je podlouhlé a rozprostírá se od horního vjezdu do obce až k pobřeží. Ze spodní části letoviska vede úzká cesta s mnoha zatáčkami, po které se návštěvníci dostanou ke klášteru Paleokastritsa. Tento klášter rozhodně stojí za vidění. Větší hotely se v letovisku nacházejí při vstupu do obce, po levé straně hlavní cesty. Jsou ale poměrně daleko od pláže.

Níže se nacházejí domky, které jsou volně rozeseté po svazích a příjemně splývají s místní krajinou. V letovisku se nachází i řada příjemných taveren, jejich ceny jsou však o něco vyšší než na ostatních místech Korfu. Velmi vyhledávaným místem je bar La Rotta, který je zajímavě umístěn ve skále nad jednou malou zátokou.

Pláže, které se nacházejí přímo v letovisku, jsou zcela bezchybné. Na mnoha plážích si můžete vyzkoušet vodní sporty nebo zakoupit typické suvenýry. Klid a nerušený odpočinek je možný v odlehlejších zátokách. Na některou z pláží v okolí letoviska se dostanete pouze na lodích.

Z přístavu v zátoce Agios Spiridon vyjíždějí lodě na prohlídku některých jeskyň nebo za potápěním. Letovisko je totiž vhodné i pro ty návštěvníky, kteří by se na Korfu chtěli potápět. V jedné ze zátok tohoto malebného místa se nachází centrum potápění, které zájemcům připraví ty nejlepší podmínky.

Místo

Paleokastritsa 39° 40' 20.9064" N, 19° 42' 11.7972" E
Location

Korfu na Facebooku