Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Návštěva Acharavi

Ostrov Korfu a limetky

Malebná vesnička Acharavi je prázdninové letovisko uprostřed severního pobřeží ostrova Korfu, kde žije asi 650 obyvatel. Je to rovinaté místo s nádhernou krajinou, kde panuje poměrně klid, a proto je obzvláště vhodné pro rodiny s dětmi.

Mnoho velkých hotelů tady nenajdete, většinu ubytování tvoří studia, vily a různé soukromé pokoje. Restaurace, kavárny a obchody jsou zde ale v dostatečném počtu.

Nachází se zde také několik supermarketů a bankomatů, v blízkosti pláže jsou koktejlové bary, kam se dá také zajít na příjemné občerstvení. Pro děti je vybudováno v centru obce dětské hřiště.

Nedaleko Acharavi můžete vidět pozůstatky římských lázní a antického chrámu. Mimo obec, mezi hlavní silnicí a mořem, byl také postaven aquapark Hydropolis s mnoha tobogány, bazény a dalšími zábavními možnostmi.

Vzhledem k blízkosti hlavního města Kerkyra se tady určitě nemusíte nudit, protože se do města dostanete pohodlně během zhruba 20 minut autem.

Kdo by si myslel, že bývalá rybářská vesnička nemá co nabídnout, hluboce by se mýlil. I když tady nemají žádné muzeum, ani se tu neodehrála žádná historicky významná událost, přece jen se něčím může tohle malé místo pochlubit.

Je to překrásná a široká písečná pláž, více než 3 km dlouhá. Voda je mělká a velmi čistá, bez pichlavých mořských ježků na dně. Návštěvníci se tady mohou v klidu věnovat všem možným vodním sportům nebo i jen tak odpočívat v malých odlehlých zátokách.

Navíc místní pláž patří k těm vůbec nejčistším plážím v celé Evropě, o čemž svědčí její častá ocenění. Po okolí se dají podnikat pěkné procházky a turistům jsou také na pláži k dispozici restaurace a bary, sprchy a toalety.

V malebné kulise pohoří Pantokrator můžete podnikat cyklistické výlety na horském kole. Všechny trasy jsou dobře udržované a díky nevysokým výškovým rozdílům jsou i velmi vhodné pro rodiny s dětmi.

Ve vesničce samotné najdete skvělý výběr lokalit, kde se dá po náročném dni perfektním způsobem odpočívat a dopřát si něco dobrého na zub. Připravují tady lahodné pokrmy z čerstvých ryb, které tvoří většinu položek na místním jídelníčku. Pro večerní posezení jsou jako stvořené malé bary a taneční kluby, kde zase můžete ochutnat něco ostřejšího.

V místním podniku Lemon Garden si můžete mimo jiné vychutnat koktejly a zmrzlinové poháry, pečené selátko nebo dvacet druhů gyrosu uprostřed citrónovníkového lesíku. Specialitou je také podomácku upečený citrónový dort.

Aby hosté netrhali plody ze stromů, nechává hostinský koš plný citrónů u vchodu. Hosté si tak tyto plody mohou vzít s sebou a ostatní citróny zůstanou tam, kam patří – na stromech. O zábavu vašich dětí se tady postará dětské hřiště.

Acharavi s restaurací Lemon Garden
Restaurace Lemon Garden s koktejlem

Místo

Acharavi 39° 47' 38.1336" N, 19° 49' 8.5476" E
Location

Korfu na Facebooku