Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Návštěva Sidari

Korfu a letovisko Sidari
Autor: ross_hawkes

Na severu řeckého ostrova Korfu se rozkládá vesnička Sidari. Vesnička sice na první pohled vypadá, jako by se skládalo pouze z jedné jediné ulice, a že vás tu neočekává nic moc zajímavého. Ale toto zdání klame.

Sidari má nádherné pobřežní scenérie, panuje tu opravdu živý turistický ruch a celkově má opravdu jedinečnou nabídku pro své návštěvníky.

Zdánlivě nekonečné písečné pláže s rozeklanými útesy skýtají opravdu zajímavý kontrast a lákají vysloveně k tomu, abyste se v horkých letním měsících rychle ponořili do chladivých vln moře.

Mají tu jednu skutečně neobvyklou zvláštnost, která láká zaslouženou pozornost letních hostů. V moři se totiž nachází přírodní skalní tunel Canal d’Amour, který navzájem propojuje dvě krásné zátoky. Říká se, že když se tudy vydá společně pár lidí, zůstane navěky spojen vzájemnou věčnou láskou. I proto se tímto skalním průchodem, tzv. "Tunelem lásky", vydávají zejména zamilované páry.

V samotné vesničce se v létě můžete uchýlit do pečlivě udržovaného obecního parku s půvabným pavilonem ve stinné poloze, kde se dá skvělým způsobem filozofovat o životě. V teplých letních měsících je tu někdy slyšet i hudba, kterou tu produkují místní umělci, kteří se tady scházejí a seznamují posluchače se svojí hudbou.

Sidari je i místo, kde se dá slušně nakoupit. Objevíte zde půvabné obchůdky se suvenýry a s typickými regionálními produkty. Ale je tu i mnoho kaváren a taveren s lákavými lahodnými pokrmy, svědčící o pohodovém středomořském způsobu života.

Někdy to tady vypadá, jako by se tu zastavil čas, ovšem bez toho, abyste byli nějak nuceni obětovat tomuto faktu pohodlí dnešní doby.

Obyvatelé této pobřežní vesničky jsou velmi otevření k cizincům a někdy je i dokonce zvou do svých domovů, aby se zúčastnili jejich pohody v rodinném kruhu. Rodina je bezpochyby u většiny obyvatel ostrova Korfu na prvním místě a podobně smýšlející turisté jsou zde bez problémů zapojeni do místního života.

Měli byste tedy určitě ocenit přístup tohoto dobrosrdečného a poctivého národa, který zde žije svým typickým způsobem života, tedy otevřeně a spontánně, jako typičtí představitelé tohoto zeleného ostrova.

Sidari - pobřež Korfu
Autor: ross_hawkes

Místo

Sidari, Korfu 39° 47' 31.974" N, 19° 42' 24.9084" E
Location

Korfu na Facebooku