Jste zde

Domů » Památky

Achillion, 1. část

Korfu se zámkem Achillion
Autor: izzie_whizzie

Během své dovolené na ostrově Korfu určitě navštivte zámek Achillion, který se nachází u Gastouri, asi 7 km jižně od hlavního města Kerkyra. Cestu můžete podnikout třeba autem, ale i většina cestovních kanceláří nabízí ve svém programu autobusové výlety k tomuto zámku. Na návštěvu této památky byste se ale měli vydat velmi brzo ráno, protože později zde vládne velmi čilý ruch. Teprve tehdy si můžete skutečně v klidu vychutnat krásu Achillionu.

Rakouská císařovna Alžběta, zvaná Sissi, si během četných návštěv ostrova Korfu našla v tomto místě velké zalíbení. Uchvátila ji zejména řecká mytologie, ve které obdivovala především řeckého hrdinu Achilla. Tak byl během jejího pobytu na Korfu v letech 1889 – 1891 postaven zámek Achillion, který jasně poukazuje na její zálibu. Socha umírajícího Achilla je největší sochou, která zdobí nádherný park.

Císařovna Sissi si bohužel příliš dlouhou dobu svého nového letního sídla a dalších pobytů na ostrově Korfu neužila. Byla zavražděna v Ženevě roku 1898 italským anarchistou.
V roce 1907 zámek přešel do majetku císaře Viléma II. Během jeho návštěvy Korfu u řecké královské rodiny v roce 1905 mu totiž byla v paláci Mon Repos nabídnuta jeho koupě.

Zámek Achillion se socha Achillese
Autor: izzie_whizzie

Místo

Zámek Achillion 39° 33' 43.2468" N, 19° 54' 13.8312" E
Location

Korfu na Facebooku