Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Agios Georgios (jih)

Agios Georgios - pláž

Letovisko Agios Georgios (mezi ostrovany také známé jako Agios Georgios Argirades) se nachází na jihozápadním pobřeží ostrova Korfu, na rozdíl od druhého stejnojmenného městečka, které se nachází na severozápadě. Jména obou míst se shodují, a tak dochází často ke zmatkům, buďte proto opatrní.

Jižní Agios Georgios je klidné místo, jako stvořené pro příjemnou dovolenou. Návštěvníci mají také bohatý výběr ubytování a k dispozici tu jsou četné restaurace, kavárny a bary.

Turistické letovisko je známé svou širokou pláží, která se táhne po jeho levé straně a je všeobecně považována za jednu z nejlepších na celém ostrově. Je dlouhá bez přerušení 10 km a tvoří ji jemný zlatavý písek, je tu tedy opravdu dostatek místa, kde vás nebude nikdo rušit.
Na pláži si můžete také vyzkoušet mnoho různých vodních sportů a organizují se odsud také výlety lodí kolem ostrova Paxos.

Několik kilometrů severně od obce je zřícenina hradu a solné jezero Gardiki Korission (Korisiya). Jezero je ve skutečnosti lagunou, ale je odděleno od moře pásem země a vypadá jako jezero. Pláže v jeho okolí jsou unikátní, s přírodními písečnými dunami.

Korfu na Facebooku