Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Agios Ioannis

Korfu a pláž nedaleko vesničky Agios Ioannis

Malá a idylická vesnička Agios Ioannis se nalézá ve vnitrozemí ostrova Korfu, jen asi 9 kilometrů východně od hlavního ostrovního města Kerkyra.

Přístupová cesta je sem velice jednoduchá: U města Korfu se nachází mezinárodní letiště a do přístavu směřují četné trajekty z řecké pevniny. Pokud přiletíte či připlujete trajektem, budete pouze pokračovat autobusem. Vesnička je totiž přímo napojena na síť autobusových městských linek hlavního města.

Agios Ioannis je - geograficky vzato - centrem ostrova! Na východní a na západní pobřeží je odtud přibližně stejně daleko jako na sever i na jih ostrova.

Na návsi této malé vesničky najdete i tavernu, několik hotelů a soukromých domů. Je tu i pár obchodů s potravinami a restaurace, takže se zdejší rekreanti nemusejí za každodenními nákupy vydávat nikam daleko.

Kolem vesnice rostou olivovníky, fíkovníky a citrusovníky. Uprostřed olivových hájů se nacházejí především tiché prázdninové apartmány, některé i velmi komfortní (s terasou, bazénem, atd.). V místních tavernách a restauracích se nabízejí kulinářské speciality regionu.

Agios Ioannis je vhodné místo k trávení dovolené pro hosty všech věkových kategorií. Ti, kdo chtějí prozkoumat ostrov při pěší turistice a během různých výletů, a to třeba i mimo hlavní sezónu, zde naleznou skvělý start i cíl.

Starší hosté ocení především klid a zdejší přírodní krásy. Milovníci vodních sportů to odtud vůbec nemají daleko k plážím na východním i západním pobřeží. A pro rodiny s dětmi nabízí místo skutečnou senzaci: Vodní svět Aqualand!

Aqualand je směsicí zábavy z koupání a zábavního parku, tento opravdu krásný vodní park zaujme bezesporu zejména všechny děti!

S rozlohou přibližně 75.000 m2 láká Aqualand jak místní obyvatele, tak i turisty z celého ostrova, ovšem nejvíce samozřejmě z města Korfu. Uprostřed parku jsou bazény s různými obřími skluzavkami. Pro dobrodružněji založené dospělé a pro starší děti jsou určeny rafting, jízda na kajaku a "dobrodružný bazén".

Speciálně pro menší děti jsou připraveny kratší tobogány, veselá chobotnice a jiné podivné figurky vodních živočichů. Mimo vodní radovánky je tu také velké dětské hřiště, skákací hrad a trať mini car.

Dospělí mohou relaxovat na slunečné terase pod slunečníky. Také služby v parku jsou znamenité, narazíte tu na restaurace s rychlým občerstvením, na ledový bar a na obchody, kde lze strávit doslova celý den. Děti si mohou zvolit takovou zábavu, na jakou budou mít právě tu největší chuť.

Vesnička je ideálním výchozím bodem k návštěvě města Korfu autobusem, k pěším vycházkám po ostrově k západnímu pobřeží nebo do Strongili a Episkopiany.

Místo

Vodní park Aqualand 39° 37' 1.1316" N, 19° 50' 16.602" E
Location

Korfu na Facebooku