Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Agios Petros

Korfu s pláží a letoviskem Agios Petros

Letovisko Agios Petros se nachází v jihozápadní části řeckého ostrova Korfu, zhruba 50 km od hlavního města Kerkyra, 45 km od letiště, 3 km jižně od Lefkimi a 3 km severně od letoviska Kavos.

Agios Petros je poměrně novou turistickou destinací se turistickými službami na solidní úrovni a s krásně plochou písečnou pláží. Typická je zdejší kopcovitá krajina ve směru na západ a mnoho olivových hájů.

Historie obce sahá až do období 434 př.n.l.. V blízkém okolí se měla údajně odehrát bitva mezi ostrovany s Korinťany. Turistické středisko ale vzniklo až v 90. letech minulého století, je ideální pro odpočinek a pro rodiny s dětmi.

Pokud byste se tady trochu nudili, není problém vyrazit za zábavou do okolních městeček. Třeba právě do městečka Kavos s mnoha diskotékami a bary. Přijíždějí sem hlavně angličtí teenageři, kteří tu dělají každý den plno hluku. Tím určitě nijak netěší místní konzervativní občany, ale turistický ruch tam má bohužel přednost.

Naštěstí tu mají místní obyvatelé, ale i slušní turisté možnost navštěvovat i jiná krásná místa, jako jsou např. Perivoli, Argirades, Petriti či Boukari. Můžete si také zakoupit výlet lodí na blízké ostrovy Antipaxos a Paxos.

K ubytování je zde připravena celá řada cenově východných hotelů a apartmánů. Večerní zábavu si zase můžete dopřát v místních hospodách a barech, kde je ještě běžné, že hosté vidí do kuchyně s hrnci a pánvemi.

Písečno-oblázková pláž Agios Petros se nachází v těsné blízkosti kláštera Theotokos, je na rozdíl od pláží v okolních letoviscích ještě poměrně klidná a je ideální pro rodiny s dětmi. Obklopená je řadou olivovníků a moře tu není hluboké.

Místní provozovatelé zde nabízejí dobrý výběr vodních sportů jako je paragliding, vodní lyže nebo jízda na banánu. Zapůjčit si můžete šlapadla, kánoe, a samozřejmě také lehátka a slunečníky. V okolí pláže najdete samozřejmě i bary a taverny.

Místo

Pláž Agios Petros, Korfu 39° 24' 18.2196" N, 20° 5' 55.5468" E
Location

Korfu na Facebooku