Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Aktivity na ostrově, 1. část

Ostrov Korfu je díky své relativně malé rozloze ideálním místem pro poznávání na kole nebo v rámci dlouhých pěších túr. Malebná krajina a krásné panorama Středomoří vám nabízí opravdu široké příležitosti k objevování krás tamější přírody.

Nejvyšší hora Pantokrator je s pozvolna narůstající nadmořskou výškou, která dosahuje 906 metrů, perfektním místem pro rodinný výlet. Dobře značené turistické stezky plně uspokojí i nezkušeného turistu, ale také rodiny s dětmi. Je to opravdu skvělý pěší výlet.

Stejně atraktivní jsou i projížďky na kole, které si tu můžete na mnoha stanovištích velmi levně zapůjčit. Můžete si třeba zajet do některé ze zátok a užít si v ní příjemný plážový piknik s přáteli. Samozřejmě se zde můžete naplno věnovat i pohodlnému lenošení na písečných plážích a sledovat zapadající slunce.

Mnoho návštěvníků se na ostrov Korfu vydává právě pro tyto zážitky a nutno podotknout, že hvězdné nebe nad ostrovem Korfu je opravdu unikátní a snad nikde jinde na světě neuvidíte tak mnoho souhvězdí tak blízko a tak jasně jako tady.

Samozřejmě, že na Korfu objevíte mnoho pláží a zátok, které jsou ideální prakticky pro všechny druhy vodních sportů. Letní hosté se tu díky skvělým podmínkám mohou hojně věnovat plachtění i windsurfingu. Mírně se svažující pláže jsou stejně vhodné pro děti i pro dospělé, a narazíte tady na celou řadu perfektních sportovně rekreačních možností. Za zvláštní zmínku nepochybně stojí pozoruhodně křišťálově čistá voda, která je pod trvalou kontrolou a má opravdu tu nejvyšší kvalitu.

Potápění

Na ostrově je bezpočet potápěčských center, kde můžete obdivovat nádherné mořské dno. Pokud byste si chtěli objednat nějaké lekce potápění v těchto centrech, vyjdou vám ochotně vstříc i se znamenitým vybavením a zkušenými instruktory.

Nejkrásnější místa na ostrově se nacházejí na západním pobřeží, v blízkosti městečka Paleokastritsa, kde najdete bohatý podmořský život a křišťálově čistou vodou. Také skaliska v blízkosti ostrůvku Vidos jsou velmi zajímavá, ale měli byste zde dávat bedlivý pozor na spoustu proplouvajících člunů a trajektů.

Plachtění

Je zde samozřejmě i mnoho příležitostí k plachtění, na ostrově najdete téměř na každém kroku půjčovny plachetnic, které jsou pronajímány turistům. K pronajmutí lodi musíte ovšem vlastnit lodní licenci. V přístavu Gouvia Marina působí Yatching Club, který organizuje jachtařské plavby.

Korfu - zakotvené plachetnice
Autor: Gabludlow

Místo

Přístav Gouvia, Korfu 39° 38' 52.1088" N, 19° 51' 16.128" E
Location

Korfu na Facebooku