Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Arillas

Část letoviska Arillas

Arillas (nebo také Arilyas) je malé a klidné letovisko na severozápadním pobřeží ostrova Korfu, kde žije přibližně 450 stálých obyvatel. Moc zábavy na pláži sice nenabízí, ale přesto patří toto místo, vzdálené 10 km od Sidari a 25 km od letoviska Paleokastritsa, mezi nejoblíbenější a nejživější prázdninová místa na ostrově.

Během středověku bylo Korfu plné malých vesnic, které byly vybudované na kopcích daleko od pobřeží, neboť zde panoval strach z pirátů, kteří by všechno, co našli, jistě zničili. To je také důvod, proč v obcích neuvidíte tolik starých domů v blízkosti pláže jako na jiných řeckých ostrovech.

Život v Arillasu začal během let 1850 - 1870, kdy se sem přestěhovalo několik lidí z hor a pomalu si začali stavět domy z hlíny, olivového dřeva a oblázků z pláže.
Během 2. světové války tu žilo asi 10 rodin, některé z nich tu dnes provozují tavernu nebo supermarket. Všichni z nich byli zemědělci a rybáři, jedli jen to, co rostlo na zahradě nebo vylovili v moři, nosili jen ručně vyrobené oblečení.

Po válce se počet obyvatel snížil, protože mnoho mladých chlapců opustilo své rodiny a šlo si hledat práci do jiných částí Řecka, do Německa, do Ameriky i do Austrálie. V roce 1973 sem byla zavedena elektřina a lidé si zakoupili první ledničky a televizory.

Peníze, které byly získány od řeckých přistěhovalců, byly použity na stavbu prvních hotelů (Marina a Akti). První řečtí turisté pak přijeli na víkend z města Kerkyra a k jídlu měli ty nejlepší čerstvé ryby.
Prvními zahraničními turisty pak byli švýcarští hippies, kteří si tu pronajali starý statek.

Již přes 30 let se sem tak rádi každý rok vracejí návštěvníci z celé Evropy díky nádherným písečným plážím a přátelským obyvatelům. Hlavní pláž je známá pro svojí přírodní krásu, křišťálově čisté moře s pozlovným vstupem a jemnému zlatému písku, ideálnímu zejména pro mladé rodiny s dětmi.

Taverny, restaurace a hotely v obci patří místním rodinám, které se s kvalitními službami starají o co největší pohodlí svých hostů.
Arillas je ideální místo, kde si můžete odpočinout a strávit svou dovolenou v romantickém prostředí. Můžete si vypůjčit auto nebo skútr a podniknout nezapomenutelné výlety do okolních vesnic nebo objevovat zbylé části ostrova.

Arillas
Autor: tmb2610="="
Arillas - okolí

Místo

Arillas 39° 44' 35.3472" N, 19° 38' 55.2696" E
Location

Korfu na Facebooku