Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Dassia

Ostrov Korfu a Dassia na pobřeží

Dassia je jedním z větších letovisek na řeckém ostrově Korfu a nachází se asi 14 km severně od hlavního města Kerkyra. Je to velmi oblíbené prázdninové středisko, které se nachází u širokého zálivu. Pláže v Dassii jsou téměř všechny velmi úzké a oblázkové, k těm komfortnějším hotelům často patří i pláže s písečnými úseky. Voda je velmi průzračná a čistá, ideální pro vodní zábavu. Místo je vhodné pro rodiny s dětmi a je i vyhledávanou oblastií skupinek mladých lidí, i když noční život tu není nijak divoký.

V Dassii najdete mnoho hotelů různých kategorií. Některé jsou větší a dražší a nabízejí turistům program all inclusive. Rodinné hotely a apartmány jsou dále od pobřeží, ubytování nabízejí za nižší ceny, ovšem často bez stravování. Jsou zde k dispozici i kempy. Stravovací podniky jsou také velmi různorodé – od restaurací přes pizzerie, kavárny, plážové bary, až po dvě diskotéky. Ve zdejším areálu působí také non-stop lékařské centrum, supermarkety, bankomaty a je zde připravena i zábava pro děti.

V létě je na plážích připravena široká nabídka vodních sportů, je tady snad vůbec nejbohatší nabídka z celého ostrova. Vyzkoušet můžete například surfování, vodní lyžování anebo šlapadla. Dokonce i pro potápěče se Dassia skvěle hodí. Pokud se ponoříte u skal Deadley Rocks, spatříte třeba velká hejna tuňáků. Skvělý tip pro začínající i pokročilé potápěče.

V místním centru můžete navštívit mnoho obchodů, taveren a kaváren. Obvykle klidné městečko se probouzí k životu především v noci. Potom se o skvělou zábavu postarají místní bary a diskotéky.
Pokud vám ani tohle stačit nebude, vydejte se do nedalekého města Korfu, kam se dostanete pravidelnou autobusovou linkou.

Místo

Dassia 39° 40' 48.3924" N, 19° 50' 28.0068" E
Location

Korfu na Facebooku