Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Doprava na ostrově

Na řeckém ostrově Korfu platí dopravní předpisy jako jinde v Evropě, ale v autě zažijete takové věci, že o existenci nějakých pravidel budete pochybovat. Oblíbeným "sportem" místním mladých řidičů je zařadit se do levého jízdního pruhu, ale potom zahnout doprava. Jezděte tedy opatrně.

Pokud si chcete pronajmout auto, udělejte to raději přes cestovní agenturu, která vám zapůjčení zajistí i s kompletním pojištěním. To se vám totiž může hodit dříve, než si myslíte.
Pochopitelně i na Korfu jezdí taxi, a to za příznivé ceny.

Korfu můžete samozřejmě poznat i díky kvalitní síti autobusových linek. Ty se dělí na místní dopravu (modré autobusy s čísly) a dálkovou dopravu (zelené autobusy bez čísel, s uvedeným cílem cesty). Autobusové nádraží pro místní dopravu se ve městě Kerkyra nachází na náměstí San Rocco, tady seženete i jízdenky.

Autobusy obvykle jezdí vždy v půl a v celou hodinu až do desíti hodin večer. Pokud budete chtít nastoupit na některé ze zastávek, ukažte řidičovi jízdenku. Například hlavní linka číslo 7 jezdí mezi Kerkyrou, Dassií a Gouvií.
Autobusové nádraží pro dálkovou dopravu se zase nachází na ulici Avramio. Informace o odjezdech autobusů vám také rádi poskytnou ve vašem hotelu.

Korfu na Facebooku