Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Dovolená na ostrově Korfu, 2. část

Hlavní město ostrova Korfu - Kerkyra

Doprava je na ostrově velmi dobře organizovaná a můžete tu cestovat i autobusem z jednoho místa na druhé za velmi příznivé ceny.
Chcete-li navštívit zajímavá místa (něco jiného než pláže), pak se dozajista vydáte do hlavního města Kerkyra, kde najdete staré město s hradem a další památky. Dalšími turisty navštěvovanými místy jsou Paleokastritsa, Kavos, Sidari anebo Kasiopi.

Pro rodiny s dětmi bude určitě zajímavý velký zábavní vodní park Aqualand Corfu (15 km od hlavního města). Milovníci historie zase navštíví palác Ahilion, který byl postaven pro rakousko-uherskou císařovnu Sissi, a který dnes slouží jako muzeum (10 km jižně od města Korfu) anebo Peritiyi, opuštěnou vesnici poblíž Kasiopi.

Pozor, na několika místech Korfu se vyskytují duplicitní označení míst, takže musíte být velmi opatrní a než vyrazíte na výlet, je naprosto nutné se ubezpečit, že jedete na to správné místo. Někteří turisté jsou pak totiž na poslední chvíli nesmírně překvapeni když zjistí, že místo kam dorazili, je 60 km od toho správného místa určení.

Na Korfu například leží dvě střediska, která se nazývají Agios Georgios. Jedno je na severozápadním pobřeží a to druhé na jihozápadní straně. V severní části ostrova se také nalézají dvě vesnice zvané Agios Stefanos, jedna je na východním pobřeží a druhá na západě. Také označení letoviska Agios Gordios se často zaměňuje s Agios Georgios a dochází pak ke zmatkům, ovšem ve skutečnosti jde o dvě zcela odlišná místa, ačkoli leží obě na západním pobřeží.

Korfu na Facebooku