Jste zde

Domů » Ubytování

Kempy na ostrově, 4. část

Pláž Ipsos beach
Autor: psmithson

Ipsos Beach

Severně od hlavního města řeckého ostrova Korfu, poblíž letoviska Dassia, se nachází kemp Ipsos Beach Camping. Kemp o rozloze přibližně 1,3 hektaru disponuje celkem 90 místy, z nichž je asi 15 míst obsazených stálými táborníky.

Místo má krásnou polohu přímo u pláže. Turistům tak nabízí řadu příležitostí pro vodní sporty - např. jachting, windsurfing, šnorchlování, potápění, vodní lyžování a mnoho dalšího. Dokonce si můžete pronajmout vlastní loďku a je zde také možnost rybaření.

Kemp je uspořádán terasovitě a nabízí dostatek stínu díky velkému množství stromů. Je vhodný pro karavany a mobilní domy všech velikostí (také pro dopravní prostředky více než 7,5 m dlouhé a o hmotnosti 4 tun). Je povoleno mít sebou psa (na vodítku).

Veřejné dopravní spojení se nachází v těsné blízkosti (asi 100 metrů daleko). Sociální zařízení splňuje místní normy, zahrnuje WC, sprchy, umyvadla a stanice pro příjem vody pro karavany. Kromě toho je k dispozici odpovídající vybavení pro praní nebo mytí nádobí.

Stejně jako téměř všechny kempy na Korfu i tento se nachází v blízkosti starých olivových hájů. Ti, kteří hledají klid a pohodu, jsou na správném místě. Kemp je určen pro rodiny, osamělé cestovatele i mladé turisty.

Rodinný podnik byl založen na počátku osmdesátých let 20. století. Pro přípravu pokrmů je návštěvníkům k dispozici plně vybavená kuchyně. Komu se ale během dovolené nechce vařit, může navštívit malou, ale velmi dobrou restauraci.

Služby:

- recepce v průběhu hlavní sezóny (mluví anglicky a italsky), trezor k pronájmu
- společenská místnost s TV
- restaurace a pizzerie
- servis pro plynové bomby, napájení až 4 ampéry
- telefon na karty

Kemp je otevřen od 1. května do 31. října.

Dolphin

Na severním cípu ostrova Korfu, nedaleko obce Sidari, se nachází Dolphin Camping - malý, ale nádherný kemp. Je umístěn na terasách na svahu, obklopen olivovníky.

Kemp o rozloze téměř jeden hektar nabízí místo asi pro 70 táborníků. Nejbližší pláž je jen 500 metrů daleko a nabízí celou řadu možností ke koupání a k provozování vodních sportů, jako např. rybaření, windsurfing, plachtění a vodní lyžování.

Jako "zlatý hřeb" pro hosty kempu Dolphin během hlavní sezóny je program s širokou nabídkou výletů - nejméně dvakrát týdně jsou pořádány výlety do různých destinací na ostrově.

Kemp nabízí dobře udržované a moderní koupelny s WC, sprchovými kouty, umyvadly pro mytí nádobí a pro praní, pračky k pronajmutí a výlevku pro chemické WC. Zdroj vody je k dispozici na každém parkovacím místě. Lze si také pronajmout karavany, stany, jízdní kola a chladničky.

Služby:

- recepce (obsluha ovládá tři jazyky, trezor k pronajmutí), nepřetržitá strážní služba
- napájení až 4 ampéry, telefonní budka
- místa pro grilování, možnost vyžehlit si prádlo
- občerstvení a restaurace

Kemp je otevřen od 1. května do 31. října.

Místo

39° 47' 20.6016" N, 19° 43' 26.3316" E
Location

Korfu na Facebooku