Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Pláže na jižním pobřeží

Záliv Arkoudila s pláží
Autor: bazylek100

Pláže na jižním pobřeží ostrova Korfu jsou často popisovány jako oblast "mejdanů". To platí zejména pro její jižní výběžek - Kavos, ale celá oblast naštěstí taková není.

Velmi pěkné písečné pláže najdete v okolí pobřežního městečka Agios Georgios, které spadá pod správu Argirades. Obzvláště doporučujeme pláže s písečnými dunami u laguny Korrision. Tato pláž se nazývá Issos. Pokud je člověk ochoten se trochu vzdálit od těch částí pláže, které se nacházejí přímo u přístupových cest, najde si zde určitě klidné místečko ke koupání.

Nedaleké vesničky Marathias a Agia Varvara, která je rovněž známá jako "Santa Barbara", si dělí jednu širokou písečnou pláž Marathias, která je dlouhá 5 km. K dispozici jsou bary, kavárny, taverny, a také půjčovny lehátek a slunečníků. V její severní části jsou skály, voda je průzračně čistá. Jižní část je klidnější, i v hlavní sezóně tu najdete málo turistů.

Asi 3 km severním směrem od města Lefkimmi se nachází pláž Molos. Nejlépe se k ní dostanete, když budete sledovat ukazatele cesty od hotelu Attika Beach. Přímo u tohoto hotelového komplexu je potom situována další písečná pláž, která je rovněž přístupná veřejnosti. Jelikož se tato pláž snižuje do moře jen opravdu velmi mírně a mělčina dosahuje daleko do vody, je zde koupání vhodné především pro rodiny s malými dětmi.

Pláž v Kavosu je přes 5 km dlouhá, písčito - štěrková, a je během celé sezóny (již od začátku května) velmi hojně navštěvována, a to především mladými britskými turisty. Bary, diskotéky a všechna další zábavní zařízení se zde hojně vyskytují jeden vedle druhého.

Pokud člověk opustí město Kavos jižním směrem, dostane se po polní cestě k ruině kláštera Panagias, kde upozorňuje i ukazatel na pláž Virgin Monastry / Beach. Asi po 20 minutách chůze, podle ukazatele "Beach", na jižním cípu ostrova Korfu pod obcí Spartera, se dostanete na osamělou a téměř opuštěnou pláž Arkoudila.

Písečná pláž Arkoudila
Autor: bazylek100
Geografie: 

Místo

Pláž Arkoudila 39° 22' 2.7012" N, 20° 5' 52.1376" E
Location

Korfu na Facebooku