Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Pláže na severním pobřeží, 1. část

Ostrov Korfu a pláž Acharavi

Letovisko Acharavi na severu ostrova Korfu nabízí několik kilometrů dlouhou pláž, která je z větší části pokrytá hrubým pískem nebo drobnými kamínky. Mnoho vedlejších uliček vede z hlavní silnice přímo k moři. Pokud si chcete najít spíše klidnější místečko, by měl hledat od přímých příjezdů k pláži trochu stranou.

V některých částech pláže jsou taverny, bary, sprchy a můžete si pronajmout lehátka a slunečníky, zatímco v jiných částech nenajdete žádné služby pro turisty. Zapůjčit si můžete také malé lodě a vyzkoušet si některé vodní sporty anebo potápění.
Díky pozvolnému vstupu do moře a křišťálově čisté vodě je ideální pro děti.

Pláž v Rodě je, dalo by se říci, pokračováním pláže Acharavi. Odtud můžete podniknout pěknou procházku po pláži do městečka Roda. Podél tohoto místa až k hotelu Roda Beach se rozprostírá velmi rozlehlá pláž, která je pokryta převážně pískem s oblázky. Jelikož se jen mírně svažuje do moře, je velmi vhodná pro koupání s dětmi.

Asi 300 metrů dlouhá, převážně písčitá pláž, se nachází u letoviska Agios Spyridon, a je díky své dobré kvalitě vody označena Modrou vlajkou Evropské Unie. Během hlavní sezóny a o víkendech je velmi hojně navštěvována a je zde "hlava na hlavě". K dispozici jsou sprchy a toalety, je možné si pronajmout lehátka a slunečníky, šlapadla nebo kánoe. V blízkosti pláže jsou restaurace a snack bary.

Od taverny Lagoon potom vede malá cestička podél hotelových komplexů až k malému jezeru Andinioti, kde je další menší pláž Agios Spyridonu. Tato pláž je bohužel často postižena výskytem mořských řas, které stejně jako blízkost hotelových komplexů, zrovna nepřispívají k dovolenkové idyle a potěšení z koupání.

Úzké písčité pláže Peroulades a Logas se nacházejí pod skalními pobřežními útesy Korfu a jsou díky své nádherné poloze oblíbeným místem ke koupání. Cesta ke strmému pobřeží vede přes Peroulades až k taverně nad pobřežím. Naproti taverně je parkoviště a k pláži Logas dolů vedou schody. Určitě se sem vydejte i ve večerních hodinách, protože pohled na západ slunce je opravdu ohromující.

Ostrov Korfu a pláž Agios Spyridon

Místo

Pláž Peroulades 39° 47' 14.7552" N, 19° 40' 0.8796" E
Location

Korfu na Facebooku