Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Pláže na severním pobřeží, 2. část

Ostrov Korfu se zátokou Drasti
Autor: katsommers

Kilometry dlouhá, písčitá pláž Almiros na ostrově Korfu je vhodná především pro ty, kteří si během koupání chtějí užít trochu poklidu. Zde ho rozhodně najdete, a to i přesto, že zde byl v roce 2005 otevřen hotel Almiros Garden. Tento úsek pláže, který se nachází mezi městečkem Acharavi a mysem Agia Ekaterini, nabízí k odpočinku a klidu dostatek příležitostí. Pod vodou se často nacházejí skalní desky, které ale o něco později opět přecházejí v písčitý podklad.

Úzká pláž Kassiopi, která je pokryta hrubým pískem se štěrkem, se nachází v západní zátoce u stejnojmenného místa Kassiopi. Pláž je navštěvována především hosty, kteří jsou ubytováni u zátoky. Jelikož je i tato pláž v hlavní sezóně hojně navštěvována, nabízí se i jiná alternativa. Pokud přijedete do města směrem od přístavu, dorazíte asi po 10 minutách pěší chůze k menším oblázkovým plážím, které jsou k vidění po levé straně. Pokud začínáte z hlavní silnice, dojdete sem po pěkné okružní cestě, která byla vystavěna v posledních letech. Než dojdete k zátokám, musíte minout prázdninové domy a vily, odsud potom vede cesta dál k přístavu.

Strmé pobřeží v letovisku Sidari s dechberoucími skalními útvary nabízí možnosti ke koupání v podobě mnoha malých zátok a pláží. Existují tu 3 hlavní pláže, jedna z nich je v zátoce Canal d´Amour. Každá dívka, která se prý v této zátoce vykoupe a při tom myslí na svého milého, by si ho také měla brzy na to vzít za muže.
Mimoto disponuje toto místo rovněž dlouhou písčitou až štěrkovou pláží a protože je tato pláž obsazena převážně britskými turisty, klidné místo zde asi nenajdete.

Další dvě pláže se navzájem liší - jedna je dlouhém písčitém výběžku, druhá je v malé krásné zátoce. Ta menší pláž v blízkosti přístavu je se světlým pískem, ta větší s tmavým pískem leží východně od Sidari. Nabízí k pronájmu spoustu lehátek a slunečníků, kánoe i čluny. Najdete zde také potápěčské centrum a je zde možnost vodních sportů, jako například vodní lyže.
U obou plážích najdete mnoho barů, hospod a restaurací.

Drasti je malý fjord se skálou, ze které se skáče do vody. Nenajdete zde žádné turistické služby ani zařízení, v blízkosti (asi 1,7 km) se nachází obec Peroulades, kde je snack bar a taverna. K Drasti se dostanete po nezpevněné silnici, která je vhodnější spíše pro terénní auta. po cestě si můžete vychutnat panoramatický výhled a obdivovat slavné kameny Sidari. Po příjezdu k moři zjistíte, že jste vlastně na skále. Ta je přímo ideální ke skokům do vody, ale ne k relaxaci a slunění.

Malá, ale hluboká pláž Astrakeri se nachází asi 1 km od obce Agnos, ve které najdete bary a taverny. Pronajmout si tady můžete lehátka a slunečníky. Nepatří sice k nejkrásnějším plážím na ostrově Korfu, ale má dlouhé přístavní molo pro kotvení lodí a místo, které je občas používáno pro obytné přívěsy.

Strmé pobřeží v Sidari
Autor: fred_v

Místo

Canal d´Amour, Sidari 39° 47' 39.3072" N, 19° 42' 10.242" E
Location

Korfu na Facebooku