Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Podnebí na Korfu

Korfu - slunečné počasí

Řecké ostrovy disponují na základě své západní polohy a vlivem moře poměrně vyrovnanými teplotami. To znamená, že jsou zde trochu teplejší zimy a ne tak horká léta, ale především je zde na řecké poměry velmi často deštivo. Špatné počasí se ale koncentruje pouze do několika dní, kdy jsou srážky opravdu vydatné, takže se Jónské ostrovy mohou těšit z více slunečných dnů. Tato charakteristika platí především pro ostrov Korfu.

Na ostrově Korfu spadne asi 1137 mm srážek za rok v průměru, což je srovnatelné s úhrnem deště spadlým v předhůří Bavorských Alp. Ostrov je ale i přes 4 měsíce bez nebo jenom s malým úhrnem srážek až pro Řecko netypicky "zelený". Také silnější vítr stojí za příjemným klimatem tohoto ostrova.

Na Korfu převládají během července a srpna průměrné denní teploty od 26 do 32 stupňů, přičemž se ale ručička teploměru může vyšplhat až na 40 stupňů. Silný severozápadně vanoucí vítr nazývaný "maistros" potom dělá takové horko alespoň trochu snesitelným. Teploty mořské vody dosáhnou se svými 24 stupni příjemného maxima. V lednu, který je nejchladnějším měsícem v roce, se teploty pohybují v rozmezí mezi 3 a 15 stupni.

Klimaticky nejpříjemnější dobou k dovolené strávené na Jónských ostrovech je období od dubna do konce června, stejně jako od září do října, přičemž mimo letní období sucha, což je od konce května do konce srpna, byste si měli rozhodně přibalit i oblečení pro deštivé dny. Na večer a na výlety do hor, jejichž vrcholky někdy šplhají i přes 1000 m nad mořem, by člověk měl mít sebou i silnější svetr anebo bundu. Na vrcholech je o 10 až 15 stupňů chladněji než u moře a často také velmi větrno.

Korfu na Facebooku