Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Půjčení auta na Korfu

Pantokrator
Autor: sanderovski & linda

Vypůjčení auta na Korfu vám můžeme jednoznačně doporučit, pár dní cestování po ostrově opravdu stojí za to. Seznámíte se tak s ostrovem mnohem lépe než kterýkoli jiný turista. Místní pláže se rovnají mnoha jiným plážím na řeckých ostrovech a daleko od rušných turistických cest má Korfu své vlastní, zvláštní kouzlo. Nenechte si ho při své návštěvě tohoto nádherného ostrova ujít.

Ostrov vlastní, na řecké poměry, velmi dobrou dopravní strukturu s kvalitními silnicemi. Nic tedy nebrání v tom, projet si Korfu ve vypůjčeném autě. To vám totiž umožní velkou flexibilitu i přesto, že autobusové linky na ostrově jezdí často a za výhodnou cenu.

Na jednu z památek ostrova - horu Pantokrator, jejíž vrchol se tyčí do výše kolem 900 metrů, se ale bohužel autobusem dostat nedá. Můžete ji zdolat pěšky, nebo k ní dojet. Zde doporučujeme jednoznačně auto, nikoliv skútr. Cesta nahoru je v nejvrchnějších úsecích často štěrkovitá a ještě k tomu samá zatáčka.

Cesty podél pláží jsou zpravidla v dobrém stavu, bohužel jsou ale chudé na dopravní značení. Na nepřehledné zatáčky a úseky se zúženou cestou se dá narazit nejčastěji na severu. Pokud při jízdě po takovéto silnici narazíte na energické troubení, může to znamenat, že se co nevidět nepříjemně setkáte s místním autobusem nebo nákladním vozem.

Korfu na Facebooku