Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Roda

Ostrov Korfu a letovisko Roda na pobřeží

Roda je malé městečko na severním pobřeží ostrova Korfu, je umístěné vpravo od hlavní silnice vedoucí mezi místy Sidari a Acharavi. Nachází se asi 40 km od hlavního města Korfu.

Je to bývalá rybářská vesnice, která dnes žije z cestovního ruchu. Stejně jako ve všech turistických oblastech také tady "ovládají" místní ulice bary a obchůdky se suvenýry. Během prázdnin od května do října tady narazíte zejména na Němce, Francouze, Holanďany a Angličany.

V obci je ale i tak poměrně klid a je to přímo ideální místo pro odpočinkovou dovolenou a pro rodiče s dětmi. Nejsou tu žádné velké hotely, ty jsou rozptýleny mezi Rodou a dalšími letovisky. K pronájmu se zde nabízejí především soukromé pokoje a studia.

Podél silnice až k plážové promenádě je řada taveren, mini marketů a obchodů se suvenýry. Mnoho podniků nabízí i sledování fotbalových zápasů nebo karaoke. Pro turisty jsou zde připraveny i bankomaty, půjčovny motorek nebo jízdních kol.

Malý most na začátku plážové promenády vede k oblasti s většími hotely. Určitě se ale nezapomeňte podívat dolů z mostu, protože zde můžete zahlédnout evropské mořské želvy.

Místní písečná pláž je velmi dlouhá a poměrně široká, nachází se v zátoce, kde se prakticky nevyskytují žádné vlny. Někde narazíte ve vodě na mořské ježky, moře je tady mělké a je vhodné i pro menší děti.

Pro turisty se tady nabízí všechny druhy vodních sportů. Na východním konci pláže je hřiště pro plážový volejbal. Z lávky, která tam vede do moře, můžete pozorovat západy slunce.

Pláž na západě hraničí s většími hotely a na východě přechází k plážím Acharavi. Z Rody si můžete podél moře směrem k Acharavi udělat příjemné procházky.

Mimo hlavní sezónu je tu otevřeno jen několik malých barů a obchodů pro obyvatele a člověk má dojem, že s odchodem posledního turisty na podzim tady také vypnou všechna světla a uzavřou chodníky. Začátkem sezóny na jaře tak nečekejte, že tady bude všechno hned otevřeno.

Místo

Pláž, Roda 39° 47' 26.9232" N, 19° 47' 27.4884" E
Location

Korfu na Facebooku