Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Sidari

Městečko Sidari na ostrově Korfu
Autor: fred_v

Sidari je rušné letovisko v severní části ostrova Korfu, asi 35 km od hlavního města ostrova Kerkyra. Vypadá že se skládá jen z jedné ulice, a na první pohled není zrovna velmi atraktivní. Nicméně i zde zdání klame. Je to město, které je známé pro své nádherné pobřežní scenérie. Zdánlivě nekonečné písečné pláže nabízejí s mohutnými útesy nádherný kontrast, který zve k příjemnému koupání ve vlnách.

Středisko je relativně nové, bylo vytvořeno spojením dvou pobřežních míst. Vhodné je pro rekreanty všech věkových skupin. Hosté mají k dispozici několik restaurací, barů a klubů, supermarketů, obchodů a bankomatů. Je tu zkrátka vše, co potřebujete k příjemnému odpočinku a dovolené.

V samotném městečku můžete navštívit hezky položený městský park s půvabnými pavilony v pozadí, ve kterých můžete odpočívat anebo filozofovat o životě. V teplých letních měsících uslyšíte hudbu místních umělců, kteří zde rádi potěší návštěvníky svým uměním.

Sidari je město, které vás zve i na nákupy, obchody mají velký výběr krásných suvenýrů a typických regionálních produktů. Velký počet kaváren a restaurací nabízí lahodné pokrmy, při kterých můžete poznat středomořský způsob života. V jistém smyslu to vypadá, jakoby se zde zastavil čas.
Organizují se i výletní plavby lodí na ostrůvky v blízkosti Korfu (Erikusa, Matratze a Otto) a do albánského města Sarandy.

Nejzajímavější místem je po právu místní pláž. Tvoří ji vlastně tři jedotlivé písečné pláže, zabarvené od tamních útesů, které dávají nažloutlou barvu vodě u pobřeží. Ta první se nachází v blízkosti přístavu a nabízí široké možnosti vodních sportů – jet ski, vodní lyžování, jízdu na banánu, parasailing anebo potápění. Druhá pláž je dlouhá a písečná s mělkou vodou a s různými plážovými službami, je to ideální místo pro rodiny s malými dětmi.

Třetí pláž je dlouhá a písečná, a je známá díky kanálu Canal d’Amour (Kanál lásky), který se nachází na jejím konci. Je to 10 - 20 metrů dlouhý přírodní skalní tunel, který navzájem spojuje dvě malé zátoky mezi pískovcovými skalami. Podle jedné legendy mají údajně milenci, kteří přes něj přeplavou, stát brzy spolu u oltáře nebo alespoň mít velké štěstí v lásce.

Korfu - kanál "Canal D´Amour"
Autor: matt-lucht

Místo

Sidari 39° 47' 29.0688" N, 19° 42' 27.054" E
Location

Korfu na Facebooku