Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Turismus a potápění na Korfu

Korfu - část ostrova
Autor: mickpix

Žádný z větších Jónských ostrovů nezůstal ušetřen turistické aktivity. Na ostrově Korfu bylo díky přílivu hostů a turistů vytvořeno hodně pracovních příležitostí a možností přivýdělku, že se zastavil odliv domorodého obyvatelstva a dokonce je v posledních letech patrný i nárůst obyvatel.

Nejčastěji navštěvovaným ostrovem je tak ostrov Korfu, jehož východní pobřeží, a to především na severu ostrova, obsadily hotely známých řetězců, i když byla roku 1983 stavba dalších velkých hotelů zakázána. Skoro jeden milion návštěvníků přijíždí každý rok na tento ostrov. Z toho asi 55 % tvoří turisté z Velké Británie a 20 % hosté z Německa.

Turisté jezdí na Korfu velmi rádi a tak není divu, že si zde své místo našli také vyznavači potápění. Potápěčské výpravy a kurzy potápění nabízejí domácí či zahraniční (většinou anglické a německé) potápěčské základny, nebo školy potápění. Původně byly na ostrově tři potápěčské oblasti, ale jejich počet už se zvýšil na pět. Nejkrásnější místa k potápění objevíte na severozápadním a severovýchodním pobřeží.

Patří k nim i Paleokastritsa se svými zátokami. Tady vás bude potápění bavit, ale na hodně míst se dostanete jen člunem, tudíž se pro samostatné výlety moc nehodí. Pokud se přidáte k výletům potápěčských základen, odpadnou vám starosti se sháněním povolení k potápění, které byste si nejprve museli obstarat v hlavním městě Kerkyra.

Paleokastritsa  - krásné zátoky
Autor: fred_v

Korfu na Facebooku