Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Vesnička Chlomos

Korfu - vesnička Chlomos

Patříte-li mezi turisty, kteří hledají ten pravý a nefalšovaný život na ostrově Korfu, najdete ho právě ve vesničce Chlomos. Je to tip pro všechny, kteří tráví dovolenou na Korfu a chtějí tento zelený ostrov poznat i z jeho klidnější a hezčí stránky, daleko od organizovaných zájezdů cestovních kanceláří. Jen málokterý turista zavítá do tohoto místa a tak zde zažijete nefalšovanou atmosféru řeckého venkova se vším všudy.

Chlomos je malá horská vesnička v jižní části Korfu. Čítá pouze pár hezkých domečků ozdobených květinami, které se tisknou na úpatí kopce. Většina obyvatel jsou již starší lidé, převážně ženy. Život zde je jednoduchý, působí skoro idylicky. Ve své jednoduchosti postrádá i typický blahobyt, kvůli kterému jezdí návštěvníci právě na ostrov Korfu. Žije se zde převážně z přírody, která živí své obyvatele tím, že tvrdě obdělávají půdu a pěstují olivy.

Do Chlomosu se nejlépe dostanete z hlavní silnice směrem z obce Linia na obec Lefkimi, když odbočíte na klikatou ale dobře sjízdnou silnici vedoucí vysoko do kopců. Vaše auto zaparkujte hned na kraji obce, kde je po vaší levé ruce parkoviště.
Taverna Sirtaki je jedním z prvních domů, který uvidíte. Útulně a stylově zařízená, s nádherným výhledem přes jihovýchodní pobřeží ostrova až k řecké pevnině.

Geografie: 

Korfu na Facebooku