Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Všeobecné informace, 1. část

Ostrov Korfu a jeden z kostelů
Autor: PhillyLambs

Informace k řeckému ostrovu Korfu
Pro ničím nerušenou dovolenou na ostrově byste měli mít dostatek informací pro případ nouze. V tomto článku tak naleznete mnoho užitečných tipů, aby váš pobyt na Korfu mohl probíhat bez problémů či komplikací.

Cesta na ostrov
Skoro všechny charterové letecké společnosti nabízejí letenky za příznivé ceny, které si můžete zakoupit, aniž byste si museli koupit celý zájezd. Jejich cena je různá, v závislosti na sezóně, bohužel během prázdnin mnohem vyšší než jindy. Určitě je dobré porovnat ceny jednotlivých leteckých společností. Ten, kdo by chtěl přicestovat autem, má možnost přijet trajektem z Itálie, jako například z Benátek, Trieste nebo Ancony.
 
Lékárny
Lékárny jsou v Řecku označeny symbolem zeleného kříže na bílém podkladu. Člověk je najde v každém větším městě a bude i mile překvapen, jelikož se zde léky prodávají celkem levně. Určitě ale doporučujeme vzít si sebou větší zásobu léků, které každodenně užíváte nebo častěji potřebujete. V některých průvodcích je zmínka o tom, že spousta léků je k dostání bez předpisu, ale na to pozor, není tomu tak vždy.

Lékařské ošetření
Téměř v každém turistickém letovisku najdete lékařskou ordinaci. Informace obdržíte v cestovní agentuře nebo v informačním centru. Je zde celkem běžné, že se člověk nejprve vydá do ordinace lékaře a lékař je teprve potom přivolán pomocnou asistentkou. Účet se platí v hotovosti na místě a po návratu z dovolené jej musíte předložit pojišťovně k proplacení.

Zapůjčení automobilu
Poskytovatelé služeb na zapůjčení automobilu se na ostrově Korfu nacházejí skoro ve všech turistických letoviscích. Na zapůjčení malého vozu musíte investovat v přepočtu asi 30 euro na den. Pokud si vůz pronajmete na delší dobu, měly by ale být v ceně zahrnuty nějaké bonusy nebo slevy.

Pláže
Nádherné pláže a romantické zátoky se nacházejí jak na severním, tak na jižním pobřeží. Ten, kdo raději holduje vodním sportům, si přijde na své především na východním pobřeží ostrova, kde jsou k dispozici nejrůznější nabídky těchto aktivit. Na východním pobřeží je rovněž teplota moře vyšší než na západním pobřeží.

Korfu na Facebooku